How to: gezond blijven in tijden van corona?

Mensen die hamsteren, deurklinken die je niet meer mag aanraken, een beperkt aantal klanten tegelijk in de winkel en minstens een paar meter afstand, … Je ziet de bomen door het bos niet meer met alle nieuwe regels. Met dit lijstje weet je hoe je je immuunsysteem kan versterken zodat corona en andere ziektes je niet verslaan in deze barre tijden.

  • Geen Turks stoombad of sauna nodig

Ga alsjeblieft niet te heet douchen. Personen die regelmatig een koude douche nemen of in koud water zwemmen, hebben een immuunsysteem dat minder heftig reageert op ziektekiemen. Zo zal je geen koortspieken hebben en kan je lichaam het virus op een efficiëntere manier behandelen.

  • Smeer die benen al maar in

Genoeg bewegen is altijd belangrijk. Enkele leuke ideetjes: wandelen, fietsen, lopen, zwemmen, etc. Als je minstens drie keer per week 20 minuten beweegt, krijgt je immuunsysteem al een serieuze boost. Overdrijf hier niet in en geef je lichaam na elke beweging de nodige rust. Je wilt geen omgekeerd effect!

  • Tai wat? Tai Chi!

Yoga en Tai Chi zijn de perfecte stressrelievers voor wanneer je overwerkt ben. Chronische stress zorgt ervoor dat je minder weerstand hebt tegenover virussen. Ga dus met al die vrije tijd aan de slag en je zal je al snel actiever en opgewekter voelen.

  • Don’t worry, be happy

Uit onderzoek van een Amerikaanse psychologe is gebleken dat mensen die positiever door het leven gaan, een betere weerstand hebben én dat hun immuunreactie beter werkt. Zet daarom vanaf nu je mooiste glimlach op en spoor hiermee ook anderen aan om dit te doen.

  • Haal massaal yoghurtjes in huis

Hiermee wil ik zeker niet het hamsteren promoten, maar yoghurt bevat probiotica. Er zijn hierin talrijk goede bacteriën aanwezig, die je kunnen helpen om je immuunsysteem te versterken. Een yoghurtje als ontbijt of tussendoortje en je bent weeral wat sterker!

Deze tips zullen het coronavirus of andere virussen niet tegenhouden, maar ze kunnen wel voorkomen dat je er heel erg ziek van wordt. Door je immuunsysteem te versterken zal jouw lichaam voorbereid zijn op deze ziektes. Geniet bovendien van het zonnetje in je tuin of vanachter het raam. Veel succes aan iedereen en zorg voor elkaar!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Jesse Willems
“Gemotiveerd om met alles rond mij aan de slag te gaan”