Made in prison

Hulpverleners en artsen hebben mondmaskers nodig om zich te wapenen tegen het coronavirus wanneer ze anderen in nood helpen. Door een overvloed aan opgenomen patiënten, komen ze niet enkel handen maar ook mondmaskers tekort. En toen kwam er onverwachte hulp uit alle hoeken van het land.

Gisterenmorgen las ik het Nieuwsblad. Corona-artikelen aan overvloed. Toch sprong er een bepaald artikel in het oog. Gevangenen nemen zelf initiatief in strijd tegen corona: mondmaskers ‘made in prison’ was de kop van het bericht. Iedereen begint de ernst van de situatie in te zien. De zorgverleners hebben niet genoeg beschermingsmateriaal om op een veilige manier patiënten te behandelen. Daarom begonnen gevangenen op eigen houtje 2000 maskers te stikken en te naaien. De maskers zijn van een speciale wasbare stof gemaakt en moeten dus niet gesteriliseerd worden. De gevangenis van Oudenaarde gaf het startschot met dit initiatief en er zullen snel andere gevangenissen de mooie actie overnemen. Hiermee willen ze hun steentje bijdragen en iets terug doen voor de maatschappij.

Dit geeft mij en vele anderen een hoopvol gevoel. In deze moeilijke tijden, moeten we elkaar steunen en dit is een goed begin van een reeds mooie acties die hierop gaan volgen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Coronaproof Halloween vieren: “Zoals een gewoon feestje, maar dan online”