“COVID-19 heeft mijn studie afgenomen.’’

Belgische studente moet jaar lang wachten

Robin Faes (20) zou gaan studeren in Toronto, Canada. Door COVID-19 kan ze haar visum niet aanvragen. Haar droom zal ze helaas hierdoor een jaar moeten uitstellen.

Dat ik niet naar Canada kan gaan om mijn studie te vervolgen is jammer. Om zo onwetend te zijn over de toekomst is frustrerend, dus neem ik de kans om op een leuke manier tijd de spenderen met mijn familie en vrienden, voor ik een paar jaar weg ga.

‘’Het gaat allemaal over de simpele dingen, waar we nu over kunnen nadenken.’’

“Wat mooi is, is dat we ons kunnen focussen op dingen die vroeger niet konden, daar hechten we meer waarde aan. Het gaat allemaal over de simpele dingen, waar we nu over kunnen nadenken. Hoe en wat de toekomst er zal uitzien, nadenken hoe we tijd kunnen spenderen met familie en nadenken over het feit om een betere band te creëren met je dierbaren.”

Robin is onveranderd gaan nadenken hoe spullen van ver weg naar hier komen. Daarom is ze lokaal gaan kopen om de verbondenheid tussen mensen te creëren. Ze wilt de mensen helpen en steunen

“De verbondenheid tussen mensen wordt groter, maar toch op afstand. Ik probeer lokale bedrijven te steunen. In plaats van producten te kopen op AliExpress, waar China groot mee werd, koop ik in eigen land. We moeten nu zoveel mogelijk de productie en economie steunen en stimuleren in Europa. Dat is positief. ’’

Toch is het niet gauw wat het lijkt, toch ziet ze ook negatieve dingen.
Wat ik later vertel tegen mijn kinderen
“Wat ik negatief vind, is hoe mensen door angst egoïstisch reageren. Dat is onze afstand van elkaar want qua emotie voelt dit aan als de Wereldoorlog. Toen alle winkels en horeca sloten, heel veel stil lag, de vele doden, de economie die recessie kent. Dat de economie zo zwaar getroffen wordt, dat vind ik het ergste.’’

“De beurzen, bedrijven, veelal gaat failliet. Zoals mijn ouders met hun bedrijf, dat is iets dat ik nooit ga vergeten. Mijn ouders maken nu een financieel lastige periode mee. Ze hebben veel stress en ik zie hun die stress hebben. Daar maak ik mij zorgen over. Daarom dit verhaal, dit verhaal vertel ik later aan mijn kinderen, hoeveel stress en onduidelijkheid er was voor de toekomst.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Meester Joren is Mister Gay Belgium 2020