Elien van den Bogaert

Elien (21): “De mens is echt een verwoester”

De coronacrisis schept een collectief gevoel van onmacht, maar velen voelen ook een sterke solidariteit en samenhorigheid. Laatstejaarsstudentente Sociaal Werk, Elien Van den Bogaert (21) , trekt zich daaraan op. Dat is alvast een van de dingen die haar zullen bijblijven na deze periode van social distancing.

“De solidariteit tussen mensen”, vertelt Elien zonder aarzelen. “Dat vind ik hartverwarmend. Je voelt echt dat we in hetzelfde schuitje zitten.” Elien probeert er in deze tijden extra te zijn voor haar medemens. “Mijn buurvrouw is 90 jaar. Als ik haar op straat naar huis zie wandelen, dan wacht ik tot ze binnen is. Normaal doe ik dat niet. Misschien is dat vreemd, maar ik realiseer me nu nog meer dat ik niet wil dat haar iets overkomt.”

Elien beseft meer dan ooit dat het belangrijk is om te genieten van de kleine dingen in het leven. “Op café gaan met vrienden of zelfs gewoon naar school gaan, vroeger apprecieerde ik die dingen niet. Dat is misschien cliché, maar nu besef ik hoe belangrijk dat is voor mij.”

Voor Elien heeft de coronacrisis één voordeel. “De natuur geneest. De mens is echt een verwoester, dat zie ik nu pas.” Ze hoopt dat de mens na deze rare periode extra haar best wil doen voor het milieu. De hashtag #ikkoopbelgisch is volgens Elien een mooi voorbeeld van hoe makkelijk dat kan zijn. “Ik probeerde hiervoor al mijn steentje bij te dragen door bijvoorbeeld vegetarisch te eten, maar ik besef nu ook dat mijn kleine bijdrage weinig invloed heeft. We moeten het samen doen.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Amber van Sprundel
“Geen schrik hebben om out of the box ideeën te bedenken”