Met mijn nieuwe kleren:)

Virtueel kringlopen

Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een talent heb. Ik ben verre van een geboren muzikant en ook het tekentalent van mijn papa heb ik niet meegekregen. De afgelopen weken heb ik echter mijn roeping gevonden. Ik ben een geweldige virtuele kringloper.

“Kringlopen” is voor mij misschien wel het werkwoord van het jaar. Ik hou niet van fast fashion. Ik vind het idee dat kleding snel moet worden geproduceerd en gedragen en daarna ook snel weer verouderd is stom. Een voorbeeld in het hebben van een duurzame levensstijl ben ik zeker niet, maar een beetje eco-anxiety (nog een favoriet: het hebben van een angst voor milieuschade of ecologische rampen) kan volgens mij geen kwaad.

Ik denk niet dat ik Vinted moet introduceren, we worden namelijk dagelijks doodgegooid met reclame over de app. Ik werd in eerste instantie lid om een centje bij te verdienen (niet geheel onwelkom nu ik, net als vele anderen, werkloos ben). Wat ik echter ontdekte, is dat ik, in times of corona, gewoon duurzaam kan blijven winkelen. Want een paar maanden niks kopen? Hell no! Virtueel kringlopen noem ik het, en het neemt ongeveer het grootste deel van mijn coronatime in beslag.

Ondertussen staat de app in mijn top drie “wekelijkse schermtijd” op mijn smartphone, kent de wereld van het afdingen geen geheimen meer voor mij en ben ik een pro in het vinden van de coolste tweedehandskledingstukken. Ik zou bijna een boek kunnen schrijven met tips and tricks.

Een echt talent is het vast niet, maar voor nu hoop ik dat ik mijn nieuwste verslaving een beetje heb kunnen rechtvaardigen. En ondertussen blijf ik hopen om op een dag toch een echt prestigieus talent te ontwikkelen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Bibliotheken zorgen voor sprankel hoop na sluiting volledige cultuursector