Louise (19): “Ik wist hiervoor zelfs niet wie mijn buren zijn”

Haar vriendinnen missen, de overburen leren kennen en hopen dat het jaarlijkse chirokamp toch nog door kan gaan. Dat zijn de dingen die Louise (18), eerstejaarsstudente Communicatiemanagement, bezighouden tijdens de coronacrisis. Ze vertelt over haar drie coronahighlights

“Mijn vriendinnen en ik zien elkaar wekelijks, we zijn allemaal chiroleidsters”, vertelt Louise. “Aan het begin van de lockdown begon een van hen kaartjes rond te sturen naar iedereen.” Dat initiatief werd al snel naar een hoger niveau getild toen een van hen ook bloemen aan huis bezorgde. “Ondertussen hebben de meesten al iets rondgebracht. Ik heb dat zelf ook gedaan. Ik had voor iedereen fruittaartjes gebakken en die met de fiets aan huis bezorgd. Het is leuk om elkaar blij te maken en even terug te zien.”

Louise spendeert het grootste deel van haar dagen in haar kamer. “Als ik op straat geluid hoor, ga ik sneller kijken dan vroeger. Vooral om 20 uur als er wordt geapplaudisseerd voor de zorgmedewerkers. Eerst uit nieuwsgierigheid, om eens te zien wie wel en niet meedeed. Nu klappen we samen en zwaaien we naar elkaar. Dat is wel grappig, ik wist hiervoor zelfs niet wie mijn buren zijn.”

De hoop op een chirokamp zijn Louise en haar medeleidsters nog niet verloren. “Het zou deze zomer de dertiende keer zijn dat ik op kamp ga. Dat is echt iets waar ik naar uit kijk. We zijn gewoon kei hard aan het hopen dat het door kan gaan.” Om haar leden door de lockdown te helpen, wordt er iedere week een spel voorzien. “Zo kunnen onze leden zich op zondag bezighouden. Ik heb een paar weken geleden een geocaching georganiseerd. Het is super leuk om dan te zien hoeveel kinderen er meedoen.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Melissa (20): “Ik heb iets te veel naar de bad bitch playlist geluisterd”