Rik (20): “Ik ben mijn vrienden hard beginnen missen”

Velen kunnen het zich waarschijnlijk niet inbeelden, maar een beetje social distance voelt niet voor iedereen als een straf. Voor Rik (20) zijn de coronamaatregelen ook leerzaam en rustgevend. Hij deelt zijn drie meest memorabele corona-anekdotes en levenslessen.

“Ik heb de afgelopen periode beseft hoe belangrijk ik het vind om regelmatig met mijn vrienden af te spreken”, begint Rik. Hij kijkt uit naar het moment dat hij hen weer kan zien. “De laatste maanden voor de lockdown sprak ik niet vaak meer met hen af. Ik had er weinig zin in.” Eenmaal uit zijn winterdipje ontsnapt, heeft hij daar spijt van. “Nu vind ik dat natuurlijk heel jammer, ik ben mijn vrienden hard beginnen missen.”

Voor Rik zou het blijvend toepassen van een aantal van de coronamaatregelen zo erg nog niet zijn. “Ik heb besloten dat ik in de toekomst lichamelijk contact met vreemden echt zoveel mogelijk wil vermijden.” Een hand geven aan een verre kennis zit er voor hem dus niet meer in. “Dat klinkt misschien heel cru, maar dat is waar ik me veilig bij voel.” Het zou hem bovendien nog niet zo slecht uitkomen. “Voor mij zit het allemaal wel mee, ik ben toch niet zo’n sociaal persoon.”

Maar alles heeft zo zijn keerzijde. Zo is zijn visie over het nemen van het openbaar vervoer, wat voordien erg normaal was, veranderd. “Ik stel me vragen bij het nemen van het openbaar vervoer”, klinkt het. “Ik ben er zelfs een beetje bang van geworden.” Heel erg vindt hij het momenteel nog niet. “Voorlopig neem ik mijn fietske.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
mister gay joren houtevels
Joren (20): “Leren lopen op stiletto’s was een hele opgave”