“Het wordt een kerst met zwarte sneeuw”

Kerstman Marc De Bruyn (54)

In veel woonkamers staat de kerstboom al en begint men stilaan af te tellen naar Kerstmis. Dat we de kerstperiode niet zullen ervaren zoals andere jaren, is zeker.  Dat betreurt Marc De Bruyn, trotse kerstman sinds 2004: “Niet kunnen langsgaan op kerstmarkten is een slag in het gezicht.”

Door het coronavirus zullen er dit jaar geen kerstmarkten plaatsvinden. De schoolbezoeken van de kerstman in verschillende gemeenten zijn eveneens afgelast, jammert Marc De Bruyn: “Het begon toen ik door een bevriende schooldirecteur gevraagd werd om op zijn school als kerstman door de klassen te gaan en zo is de kerstbal aan het rollen gegaan. Ik ga nu al 16 jaar langs op scholen en markten en vind het fijn de kerstsfeer bij de mensen naar boven te halen. Het is spijtig dat deze kerstervaring er dit jaar anders aan toe zal gaan, maar we moeten in de eerste plaats denken aan onze gezondheid.”

“2020 heeft genoeg veranderd”

Verschillende evenementen en sectoren proberen het dit jaar op een digitale manier, een oplossing waar De Bruyn zich niet in kan vinden: “Veel collega-kerstmannen zullen in scholen of op bedrijven nog online langskomen, maar dat gegeven laat ik aan mij passeren. 2020 heeft al genoeg veranderingen met zich meegebracht en ik wil voor mezelf de kerstperiode in ere houden.  Kerst is een vat vol tradities, daarom beleef ik dit hele gebeuren liever niet via een scherm en zet ik mijn kerstmuts dit jaar niet op.”

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstWout Van Caeneghem
Eindredactie tekstbadges_tekstMats Somers
Eindredactie onlineMelissa Borogovac
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
BLOCKCHAIN IN JOURNALISTIEK