Trouwen in coronatijden: “Ofwel komt iedereen, ofwel niemand”

Het coronavirus gooit op allerlei vlakken roet in het eten, zo ook op het vlak van festiviteiten. Dat ondervond Anja (53) aan den lijve. Zij stapte in volle coronagekte in het huwelijksbootje met haar man Rudy.

Hoe hebben jullie die dag beleefd?

We zijn op 9 oktober 2020 getrouwd, dus mocht er geen feest plaatsvinden. Toch heb ik er toch enorm van genoten. Na de trouw werden de foto’s genomen en zijn we achteraf iets gaan eten. In die periode mochten we nog op restaurant met tien personen, dus hebben we de overige plaatsen opgevuld met onze getuigen en hun gezin. Gelukkig dat we dat nog konden doen (lacht).

Hebben jullie eraan gedacht om de grote dag uit te stellen?

Niet echt, de trouw lag al vast vooraleer er sprake was van één of ander virus en het was de bedoeling om te vieren met een zestigtal mensen. Een onderscheid maken tussen vrienden en familie zagen wij niet zitten. Ofwel kwam iedereen, ofwel niemand. Door bij onze oorspronkelijke datum te blijven, is het dus niemand geworden. We hoopten natuurlijk wel dat er tegen dan enkele versoepelingen waren en dat ons feest kon doorgaan zoals we het in gedachten hadden.

Zijn er plannen om jullie liefde achteraf te vieren met vrienden en familie?

Dat hangt ervan af hoe lang alles blijft aanslepen. Als dit circus snel voorbij is, bestaat de kans dat we nog een klein feest geven. Maar we kunnen moeilijk bij onze vijfde huwelijksverjaardag pas ons huwelijk vieren. We hebben geen glazen bol, dus zullen we nog even moeten afwachten.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstWout Van Caeneghem
Eindredactie tekstbadges_tekstEmma Schelfhout
Eindredactie onlineIne Verheyen
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Software beveiligingsbedrijf ESET waarschuwt voor privacyrisico’s bij fitnesstrackers