Rode Kruis Vlaanderen vraagt financiële steun

Rode Kruis Vlaanderen hoopt mensen warm te maken om financieel hun steentje bij te dragen of bloed te geven. Daarom organiseert het de campagne ‘Ik geef omdat ik om je geef’, die deze week van start ging.

Met de campagne ‘Ik geef omdat ik om je geef’roept Rode Kruis Vlaanderen op om financiële steun te bieden of bloed te komen geven. Door ‘Ik Geef’ te sms’en naar 4330 gaat er rechtstreeks 1 euro naar de organisatie.

Jaarlijks steken er zo’n 13.000 vrijwilligers de handan uit de mouwen binnen het Rode Kruis en ook dit jaar hadden ze hun handen meer dan vol. De vrijwilligers sprongen bij in de zorgsector, deelden beschermingsmiddelen uit aan het zorgpersoneel en zorgden voor het vervoer van coronapatiënten. “Deze noodzakelijke initiatieven hebben hun prijs, maar de inkomsten van de organisatie waren dit jaar aan de lage kant.” zegt Franky Rogiers, afdelingsvoorzitter van Rode Kruis Buggenhout. “Dit jaar kon de stickerverkoop, die normaal gezien goed is voor 3 miljoen euro over heel Vlaanderen, niet doorgaan door de coronacrisis. Net zoals onze jaarlijkse toneelvoorstelling met het Echt Antwaarps Teater.”

Het aantal bloeddonaties dit jaar heeft een flinke duik genomen, terwijl de vraag naar bloed steeg. “Met de feestdagen is er altijd een kleinere opkomst. Maar ook door de coronacrisis heeft ook een groot deel van onze vaste donoren zich minder aangemeld”, zegt woordvoerster Ine Tassignon.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstWout Van Caeneghem
Eindredactie tekstbadges_tekstArno Van Hout
Eindredactie onlineArno Pascual

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Studenten gebruiken Rilatine: “Dat was ook zo in mijn tijd”