beveren-antwerp

Sterk Sk Beveren pas na penalty’s onderuit tegen Antwerp

Royal Antwerp FC bekert verder. Al had de felbevochten zege van ‘The Great Old’ tegen SK Beveren heel wat voeten in de aarde. SK Beveren – Antwerp is een wedstrijd die enorm leeft bij de supporters van beide ploegen. De uitverkochte Freethiel kolkte dus vanaf minuut 1.

Antwerp kwam meteen hoog druk zetten maar gaf Beveren, door toedoen van spits Vincent Janssen die rood kreeg, hoop op een stunt. De bonkige Nederlander maakte in de tiende minuut een slaande beweging richting het gezicht van Aleksandar Vukotic tijdens een stevig duel met die laatste.

Makkelijker werd het allerminst voor Beveren, ondanks de manmeersituatie. Er veranderde vrij weinig. Antwerp bleef goed voetballen vanuit de organisatie, maar in de aanval kwam het er niet altijd uit zonder spits. Beveren kon wel enkele halve kansen bijeen voetballen maar zowel Mbokani als Ismaheel besloten naast. 0-0 leek de ruststand te gaan worden, tot Stengs in de 44ste minuut met het nodige geluk kon profiteren van geklungel in de Beverse defensie en zo de 0-1 op het bord zette. 

Na rust bracht Wim De Decker Thierno Barry, de topscorer van de Challenger Pro League, in voor Lucas Ribeiro Costa, die zijn stempel niet kon drukken en bovendien al op het boekje stond met geel. Die vervanging bracht meer snelheid in de ploeg en dat loonde. Antwerp liet Beveren komen. De Waaslanders kwamen meer en meer in de match maar waren vaak te slordig in de zone van de waarheid. Tot uitgerekend Dieumerci Mbokani zijn duivels ontbond en de gelijkmaker tegen de touwen knalde. Antwerp probeerde wel maar Beveren bleef de betere ploeg. De euforie was dan ook enorm toen Mbokani op 10 minuten van het einde de leeuwen op voorsprong bracht met zijn tweede van de avond. Het feest was ingezet, het bier vloeide rijkelijk. Deze stunt ging Beveren niet meer uit handen geven. Alhoewel…

Minuut 85, Yusuf met ruimte voor de voorzet vanop links. Frey kopte door richting tweede paal waar Arbnor Muja op vinkenslag zat om de bal voorbij doelman Reus te tikken. Maar het was Derrick Tshimanga die de bal ongelukkig in eigen doel devieerde en zo de 2-2 eindstand vastlegde.

Op naar verlengingen. Beide teams wilden wel, maar de vermoeidheid was zowel bij de thuisploeg als bij ‘The Great Old’ te merken. De teams hielden elkaar goed in balans en gaven weinig weg. 

Na de weinig spraakmakende verlengingen volgde een strafschoppenreeks. Kévin Hoggas besloot het voor Beveren te doen met een panenka, maar zijn slappe poging werd makkelijk gestopt door Jean Butez. Aan de andere kant wist Frey zijn penalty wél te benutten. Alle ogen waren gericht op Mbokani, met zijn twee doelpunten de ster van de avond, maar hij knalde zijn penalty staalhard in de Beverse spionkop. De volgende penalty van Antwerp werd ook gescoord. Antwerp gaf het niet meer uit handen en won met 2-4.

“Hoggas en Mbokani knallen strafschoppen op training één voor één binnen”

Wim De Decker, coach SK Beveren

Beverencoach Wim De Decker is ontgoocheld, maar kan na de prestatie tegen Antwerp met opgeheven hoofd de competitie terug aanvatten. Te beginnen met de topper tegen Lierse, aanstaande zondag. “Dat het een zure nederlaag is, is nog vrij zacht uitgedrukt. De eerste helft is die rode kaart sowieso een bepalende factor. We hebben in de eerste helft goed onze voet gezet naast een van de betere ploegen van België.”

“In de tweede helft komen we scherper uit de kleedkamer en nemen we het initiatief volledig over en komen we, in mijn ogen, verdiend op voorsprong en hoopten we het natuurlijk te kunnen afmaken. We hadden de wedstrijd onder controle. Maar als je de twee doelpunten ziet die we te gemakkelijk tegen krijgen, merk je wel dat het niveau hoger is dan in de tweede klasse. Dergelijke tegendoelpunten ben ik niet gewoon van mijn team en tegen een tegenstander als Antwerp betaal je zulke fouten cash.” 

“En de penaltyreeks blijft een loterij. Daar zien we de harde kant van het voetbal en komen er heel veel emoties los. Hoggas en Mbokani trappen de strafschoppen op training één voor één binnen en vandaag missen ze allebei. Maar dat is voetbal. Sometimes you win, sometimes you lose. Nu wint Antwerp, maar de zege had even goed hier in Beveren kunnen blijven.”

“Ik ben fier op mijn spelers, ze hebben gevochten als leeuwen en hebben getoond dat wij niet moeten onderdoen tegen eersteklassers. Voor de club en de supporters is het mooi dat we er een spannende wedstrijd van hebben gemaakt en er op de slechtst mogelijke manier uitgegaan. Maar als coach wil ik verder bekeren. Desondanks trekken we zondag met opgeheven hoofd naar het Lisp.”
Bekijk de reactie van Wim De Decker hier.

“Als je deze competitie serieus wil nemen, heb je een vierde official en een VAR nodig”

Mark Van Bommel, coach Royal Antwerp FC

Mark Van Bommel, oefenmeester van Antwerp is opgelucht en trots op zijn team. “Het was een aardige bekerwedstrijd zoals je die als toeschouwer graag wil zien. Dat je 120 spannende minuten moet spelen en uiteindelijk kan winnen met penalty’s hartstikke mooi. Maar als trainer zie je dat anders.

In het begin van de wedstrijd krijgen we een rode kaart. Ik weet niet of het wel een rode kaart was. Het was een soort duwende beweging, absoluut geen slaande. Het is knap hoe mijn jongens gereageerd hebben met een man minder. Ze hebben druk blijven zetten en waren bij momenten zelfs dominant aan de bal. En dan komen we verdiend op 0-1. Na rust komen we dan 2-1 achter. De manier hoe we dan spelen en met 10 man druk zetten, hoog op de helft van Beveren, tekent het karakter van de groep. Kijk maar hoe ze dan na de 2-2 gewoon door blijven gaan om de 2-3 te maken. Als trainer ben ik heel erg trots. Dan denk ik bij mezelf, wat zijn wij toch een stelletje klootzakken. Na de reguliere speeltijd heb ik gezegd dat we vertrouwen op Jean Butez met de penalty’s, als het 2-2 blijft. Jean heeft laten zien dat hij in bloedvorm is dit seizoen.”

Naast het gevoel van trots op zijn team, is Van Bommel ook kritisch. “Als wij in België deze competitie serieus willen nemen, moet er wel een vierde official aanwezig zijn en een VAR! Want die kunnen gewoon de wedstrijd beslissen en zijn dus absoluut nodig als je de beker serieus wil nemen.”

Antwerp neemt het in de volgende ronde op tegen ploeg in vorm Standard.

Bekijk hieronder de reactie van SK Beveren coach Wim De Decker.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
boeken Mohamed El Bachiri
“Als ik haar nog één ding kon zeggen zou ik zeggen dat ik zielsveel van haar hou.” Mohamed El Bachiri over zijn blik op de wereld na het verlies van zijn vrouw.