Een kerstman

Marketing Manager van JoeFM Thierry Deblaton: “Iedereen verdient een warme kerst”

Een warme, gezellige kerst vol met cadeautjes van de kerstman is de droom van vele kinderen. Helaas kan niet voor elk kind in Vlaanderen deze droom uitkomen. Joe lanceert daarom de actie ‘Pakje Van Je Hart’. Met deze actie kunnen mensen symbolische cadeaus schenken aan kinderen die leven in armoede. Op deze manier kunnen alle kinderen de vreugde van het krijgen van cadeaus ervaren. Marketing Manager Thierry Deblaton: “Joe wil alle kinderen een fijne kerst laten beleven.”

Joe houdt zich al jaren begaan met gezinnen die het financieel moeilijk hebben, maar vanwaar dit jaar deze actie? Was er een bepaalde aanleiding of een idee van iemand?
“Dit jaar ging Joe op zoek naar een nieuwe kerstactie. Joe is de grootste kerstzender van het land, want Joe en kerst zijn twee handen op één buik. ‘Pakje Van Je Hart’ is geïnspireerd op de vorige actie ‘SOS Speelgoed’.”

‘Pakje Van Je Hart’ is een warme en originele naam, hoe zijn jullie op die naam gekomen?
“Tijdens een brainstorm werd er ooit de zin: ‘Amai, dat is een pak van mijn hart’ uitgesproken. Vervolgens heeft die zin zich ontwikkeld tot ‘Pakje Van Je Hart’. Er zitten dus eigenlijk twee betekenissen in de naam. Als eerste het gevoel dat je iets goeds hebt gedaan. En als tweede dat er ook echt een pakje geschonken wordt.”

Wat willen jullie bereiken met deze actie?
“Joe wil een maatschappelijke indruk maken met deze actie en aantonen aan de rest van Vlaanderen dat niet iedereen een warme kerst heeft. Anderzijds wil Joe alle kinderen een fijne kerst laten beleven.”

1 op 5 kinderen in België leeft in armoede, vindt Joe dit een verrassend cijfer?
“Het was natuurlijk al duidelijk dat armoede in België een groot probleem is, maar het was toch even schrikken toen Joe geconfronteerd werd met deze cijfers. Er zijn ongelofelijk veel mensen getalenteerd om hun armoede te verbergen.”

Hoe zien jullie de actie verder evolueren in de toekomst?
“Als ‘Pakje Van Je Hart’ goed onthaald wordt in Vlaanderen zal Joe de actie volgend jaar weer verderzetten en mogelijks nog groter maken.”

Hoe zag uw verlanglijstje voor kerst er vroeger uit?
“Een Disney Film of een speelgoedje van Aladdin (lacht).”

Auteur: Noa Smolders

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Nuclear power plants with European flag
The nuclear question that divides the EU