Mathea Lacko
Mathea Lacko

“Had ik Ninjanieuws als student, dan slaagde ik op elke actuatest”

Naam: Mathea Lacko
Leeftijd: 24
Specialisatie: TV
Jaar afstuderen: 2013
Job: Drijvende kracht achter Ninjanieuws MNM 

“Mijn VRT-carrière begon eigenlijk al op AP, toen ik aan het begin van de zomervakantie werd opgebeld door Inge Van de Venne, een vroegere lector. Ze vroeg me of ik voor de VRT wilde meewerken aan een project rond de verkiezingen. Ik moest meteen starten, maar had geen idee waar ik aan begon. Ik volgde toen amper de actualiteit, waardoor ik voor dat selectiegesprek echt op was van de zenuwen. Maar ze leken wel blij met mij, want bij de start-up van wat later Ninjanieuws zou worden gaf de coördinator van dat verkiezingsproject mijn naam door.”

“Ninjanieuws is een online nieuwsformat dat met korte filmpjes van 15 seconden jongeren wil bereiken via ‘hun’ medium: social media. Had ik dat als student, dan slaagde ik op elke actuatest. Ik maak de filmpjes helemaal alleen en doe dat intussen al bijna twee jaar. Het voordeel daaraan is zonder twijfel de vrijheid. Zo voelt het nog altijd als een start-up, hoewel Ninjanieuws intussen bij MNM zit. Anderzijds is er de constante onzekerheid over de toekomst. Ik vraag regelmatig om duidelijkheid, aangezien Ninjanieuws een succes blijft maar ik de enige ben die ervoor instaat. Bovendien geniet ik enorm van de workshops die ik binnen de VRT mag geven. Misschien wil ik wel eens iets in die richting gaan doen?”

“Achteraf bekeken lijk ik een vlekkeloze mediacarrière achter de rug te hebben. Toch duurde het na mijn studies zeven maanden van vruchteloos solliciteren tot ik gevraagd werd voor Ninjanieuws. Daar was ik trouwens tweede keuze. Wat een beetje geluk al niet doet! Mijn grootste troef was mijn veelzijdigheid als journaliste. Ik kende mijn montagetechnieken, maar kon ook helder schrijven en interviewen. Door alsnog bij de VRT terecht te komen heb ik geleerd dat je jezelf nooit mag afschrijven.”

Foto | Tom Vandenhove

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Help, het toiletpapier is op