Stien Verdick
Stien Verdick

“Pas na mijn diploma besefte ik wat journalist zijn betekent”

Naam: Stien Verdick
Leeftijd: 21 jaar
Specialisatie: online
Jaar afstuderen: 2017
Job: bachelor Human Resources aan KDG Hogeschool

Ik ben in de opleiding journalistiek gerold omdat ik na het middelbaar een opleiding wou doen waar ik kon schrijven. Mijn leerkrachten duwden me allemaal in de richting van taal- en letterkunde, maar ik had niet echt interesse in een academische bachelor. Er ligt heel veel druk op de studenten en op de universiteit is het veel te onpersoonlijk naar mijn smaak.

Ik heb hier een hele leuke tijd gehad. Ik herinner me dat we na onze stage een aantal artikels moesten maken voor op de schoolwebsite. Met een aantal andere studenten online gingen we elke dag vox pops afnemen op de Meir. Op een gegeven dag was het de ‘dag tegen genitale verminking’. Stiekem wilden we mensen op straat daarover niet ondervragen maar deden het toch, zonder de mensen op voorhand in te lichten over het onderwerp. Al bij al zijn daar nog een aantal goede quotes uitgekomen.

Op Erasmus naar Dublin is ook iets wat ik niet snel zal vergeten. Het was een ongelooflijke ervaring. Toch waren er twee nadelen. Enerzijds was het leven in Dublin vrij duur. Onze accommodatie kostte voor de ganse periode ongeveer 3000 euro. Anderzijds waren de vakken veel moeilijker dan in onze opleiding journalistiek. Maar met veel moeite ben ik uiteindelijk toch geslaagd.

Ondertussen zit ik in mijn eerste jaar Human Resources op KDG. Helemaal opnieuw begonnen dus. Na mijn diploma besefte ik pas echt wat het was om journalist te zijn. Heel veel druk, allesbehalve vaste uren. En dat wil ik helemaal niet. Als muziekrecensent zou ik nog wel willen werken, maar daar is natuurlijk heel weinig job in.

Ik denk wel dat ik nog wel vrijwillig journalist blijf. Als ik vind dat er ergens iets over geschreven  moet worden zal ik dat nog wel doen, maar ik denk dat ik nooit een beroepsjournalist zal worden.

Auteur | Brenton Van Herp

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Foto van een café op Avenue De La Bourdonnais
De Parijse horeca bereidt zich voor op de Olympische Spelen