Journalistiek AP Hogeschool Antwerpen

Mediamensen enthousiast over nieuw curriculum Journalistiek

Wat vinden mediabedrijven dat journalisten moeten kunnen en kennen? Zijn ze tevreden over de studenten die we afleveren? Einde mei 2021 gaven enkele illustere mediamensen in een online Teams meeting hun mening over het nieuwe curriculum van de opleiding Journalistiek aan AP Hogeschool. Luister hieronder naar hun bevindingen.

Q-nieuwsman Thomas Everix: “Een supergrote plus dat die praktijk nog omhoog is gegaan”

Thomas werkt al vier jaar bij het radionieuws van Qmusic en Joe. Hij begon als freelancer bij RTV, de regionale zender voor Kempen en Mechelen, waar hij nog altijd enkele dagen per maand actief is. Studeerde in 2015 af aan AP Hogeschool.

Karrewiet-presentator Jelle Mels: “Dat wil ik ook doen”

Meteen nadat hij zijn diploma behaald had, is Jelle begonnen bij Karrewiet. Eerst als reporter en eindredacteur, nu als presentator. Hij is de stuwende kracht achter het TikTok-gebeuren bij Karrewiet. Studeerde in 2013 af aan AP Hogeschool.

Alles is belangrijk. TV, radio, online, print … er wordt nog weinig onderscheid gemaakt. Je moet gewoon alles kunnen, en dat is in het echte werkveld ook zo. Ik ben fan!

Jelle Mels, Karrewiet

Hoofdredacteur Eleven Sports Joeri Devuyst: “Knap werk”

Joeri is hoofdredacteur bij betaalzender Eleven Sports, waar hij ook reportages maakt en sportwedstrijden becommentarieert. Hij begon zijn carrière bij de Antwerpse regionale zender ATV.
Studeerde in 2010 af aan AP Hogeschool.

Themachef VRT Nieuws Karl Leenkneght: “De plaats van Online is nu heel duidelijk: dat zit overal in”

Karl zet bij VRT Nieuws de inhoudelijke lijnen uit als themachef JEP (Justitie, Economie en Politiek). Hij coachte ook meerdere jaren studenten video in de lessen Expert class. Karl is oud-student van AP Hogeschool.

Hoofdredacteur Flair Eva Van Driessche: “Met zo’n programma wil ik best nog eens terug gaan studeren”

Eva staat als hoofdredacteur bij Flair aan het roer van zowel het magazine als de website. Voordien schreef ze voor onder andere Humo, Vitaya, Nina, Flair, en Goedele.

Hoe meer je voelt hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat, hoe beter, en hoe meer goesting je erin krijgt.

Eva Van Driessche, hoofdredacteur Flair

Over de noodzaak om studenten met straffe deadlines te leren werken

Iedereen in het werkveld weet hoe lastig deadlines soms kunnen zijn. Het is beter dat er sneller geschakeld wordt. Dat gevoel van echt aan het werk te zijn, is een vooruitgang in het nieuwe programma.

Over actualiteit: “Er zijn heel veel elementen in de opleiding die aanmoedigen om nog meer bezig te zijn met actualiteit.”

Het is zorgwekkend dat mediaconsumptie bij studenten niet zo hoog is. Het is uiteindelijk door zelf op de hoogte zijn dat je journalist wordt.

Eva Van Driessche, hoofdredacteur Flair

Journalistiek studeren?

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]