5 gevolgen van de lockdown

Wat we nu meemaken is verschrikkelijk, 1 ziekte die tienduizenden mensen doodt. Wat corona allemaal veroorzaakt, gaat later ook gevolgen hebben, positief en negatief. Maar de gevolgen  zitten eraan te komen, daarom is het goed om hierop voorbereid te zijn.

  • Mentale problemen

Door deze lockdown zitten veel mensen alleen binnen, ze hebben weinig of geen contact met andere mensen. Nadat vele mensen zo lang alleen kan er eenzaamheid optreden en dat kan dan weer lijden tot depressie. Door het hoge sterftecijfer zullen we onverwacht personen rondom ons verliezen.  Een rouwproces is op zich al een  moeilijk gegeven en is voor iedereen verschillend. Nu komt daar bovenop dat mensen door de lockdown  in vele gevallen geen afscheid hebben kunnen nemen.

  • Economische ondergang

Winkels en bedrijven moeten tijdelijk sluiten, werknemers mogen niet meer werken, … Allemaal factoren die ervoor zorgen dat verschillende bedrijven failliet kunnen gaan. Vele bedrijven kunnen thuiswerk maar niet elk beroep laat dit toe. De werkloosheid gaat daarom ook stijgen door de economische problemen.

Ook ligt de wereld economie onder vuur. Ze verliezen verschillende ondernemingen waardoor er veel cijfers in het rood staan. De Europese centrale bank pompt daarom veel geld in de economie, maar dit gaat niet alles oplossen.

  • Hamstergedrag

Niet alle gevolgen zijn verder in de toekomst. Vanaf de eerste geruchten vaneen lockdown zijn veel Belgen beginnen hamsteren. Ook de rest van de wereld heeft te maken met dit fenomeen, zo veel mogelijk eten in huis halen om lang niet buiten te hoeven komen. Maar daardoor zijn de winkelrekken leeg: toiletpapier, pasta, diepvries producten, ….   En minder gegoede personen of het zorgpersoneel heeft hier veel last van.

In andere landen  zijn al een aantal oplossingen voor gevonden maar in België zijn ze hier te laat mee gekomen.

  • Obesitas

Met zo veel eten in huis gaan we  ook meer eten.  De verveling slaat toen, men heeft geen nuttige tijdsbesteding. Een tripje naar de snoepkast is snel gemaakt. Meer eten zorgt niet altijd direct voor obesitas maar wel voor gewichtstoename en kan dan weer zorgen dat mensen obees gaan worden. In combinatie met minder beweging kan het voor een ongezonde levensstijl zorgen.

  • Klimaat

Niet alles moet negatief zijn. Omdat het aangeraden is om thuis te werken of geen  pleziertripjes te maken, zijn er ook minder auto’s op de baan of vliegtuigen in de lucht. Zo wordt de lucht zuiverder dan normaal. Dit is reeds bewezen door luchtfoto’s van China voor en na de lockdown daar. Het verschil is overduidelijk. Ook de kanalen in Venetië zijn properder dan normaal.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Het nuttige geruild voor het onnuttige