Back to “school”

Het nieuwe academiejaar staat weer voor de deur, zo’n slordige 50.000 studenten keren komende maand weer terug naar hun geliefde campussen en auditoria hier in Antwerpen. De eerste volledig corona-vrije start van een academiejaar sinds 2019. Gelukkig kan dit geweldige nieuws op verschillende manieren beklonken worden.

Wie, wat, waar?

Ook dit jaar zijn de geliefde Kick-off feestjes weer van de partij, zo heb je op 26 september Students on Stage waar jaarlijks zo’n 10.000 ijverige studenten op afkomen. Het Sint-Jansplein wordt dan voor één namiddag omgetoverd tot een, naar eigen zeggen, “studentikoos paradijs” waar alle eerste-en ouderejaars studenten welkom zijn. De Antwerpse studentenverenigingen organiseren het evenement al voor de achtste keer en zullen ook dit jaar op post staan om iedereen te verwelkomen met verschillende eet-en drink standjes.

Later die week op donderdag 29 september worden de feestliefhebbers verwacht op spoor oost, waar StuDay dit jaar plaats vindt. Een unieke locatie die wordt omgetoverd tot een prachtige feest-site door organisatie STAN. Dit evenement is slechts één van hun prachtige initiatieven om de studenten dichter bij elkaar te brengen onder hun moto “making your student life bold and colourful”.

De studenten mogen zich dus alvast opmaken voor een spetterende start van het academiejaar 2022-2023, een jaar waarin ze hopelijk volledig terugkeren naar een “normaal leven”.

Auteurs| Maes Jari

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Gevaar voor jongeren