De opvallendste Google-termen van 2020

Google is de grootste zoekmachine van de wereld. De mensen kunnen er terecht voor al hun vragen en bevindingen en dat was ook dit jaar niet anders. Naast het weer en zelfs een rekenmachine waren er termen die veel werden opgezocht dit jaar. 

Tijdens het onzekere jaar 2020 zaten veel mensen met vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daardoor werd Google het afgelopen jaar massaal gebruikt om een antwoord te vinden op de nieuwsgierige vragen.  

Elk jaar komt het bedrijf van de zoekmachine met een lijst van de meest gezochte vragen en termen. Dat de term coronavirus het meest gezochte woord was van dit jaar was geen verrassing, maar er waren ook een aantal opvallende zoektermen en personen. 

  1. Het coronavirus 

Het kon bijna niet anders. Het coronavirus is de nummer één opgezochte term van dit jaar. 2020 was het jaar van de uitbraak van het besmettelijke virus. De meeste mensen hadden vragen over de richtlijnen en ook over de werking van het virus. 

  1. Verkiezingen Amerika 

Dit jaar ging het niet enkel om corona, maar ook om de verkiezingen in de Verenigde Staten. Ook de Vlaming wou polsen naar de peilingen en kijken naar de vurige debatten tussen Biden en Trump. 

Na een bewogen en opvallende ambtstermijn van de huidig president was het aan de Amerikaanse bevolking om te stemmen. Een beslissing die een directe invloed heeft op Europa en de rest van de wereld. Daarom werd er ook massaal gesurft naar de Amerikaanse verkiezingen. 

  1. Sean Dhondt 

Het afgelopen jaar werd er ook massaal gezocht naar Belgische persoonlijkheden. In die lijst waren er een aantal Slimste Mens kandidaten. Naast tv persoonlijkheden werd er ook veel gesurft naar de bekendste viroloog van het land. Marc Van Ranst. Vaak ook met de vraag of de professor effectief uit Ranst komt. 

Maar de meest gezochte persoon in Vlaanderen was Sean Dhondt. Hij kwam, samen met een aantal andere BV’s, in een mediastorm terecht nadat er seksueel getinte foto’s en video’s van hem werden gelekt. Mensen probeerden via google de beelden te pakken te krijgen, maar die werden door de sociale mediabedrijven snel verwijderd.  

  1. Brownies 

Omdat iedereen in lockdown zat zijn veel mensen beginnen koken met recepten vanop het net. Er werd naar verschillende recepten gezocht zoals mojito’s, taarten en tal van andere lekkernijen. Maar het meest gezochte recept was dat van brownies. Caloriebommen tegen de eenzaamheid in de lockdown. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Instituut voor Tropische Geneeskunde pakt uit met HIV-campagne