Leerling rijder

8 maanden wachten voor rijexamen

De rijopleiding sector slaakt een noodkreet uit. Al sinds de eerste lockdown van maart zijn de wachttijden om het rijbewijs B te halen langMomenteel worden deze examens opgeschort. Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open-VLD) wil dan ook dat de examens voor rijbewijs B snel weer worden opgestart. 

Peeters heeft wel al beslist om op 14 december 2020 de rijscholen weer gedeeltelijk te openen. Zo kan je enkel een afspraak maken voor motor-, bromfietsen-, professionele bus- en vrachtwagenexamens. Voor de andere opleidingen is het enkel mogelijk om theorielessen te volgen en theorie-examens te doen. 

Detlev De Smet (19) wacht al sinds de eerste lockdown om zijn examen te doen: “Het is frustrerend”, zegt hij. “Je oefent enorm veel maar als je dan het gevoel hebt dat je er klaar voor bent dan kan je het examen niet afleggen.” Detlev heeft op 1 februari zijn examen. Al houdt hij rekening met nog een verschuiving. 

Bron: Belga 

Tekstbadges_tekstBryan Maesschalck
FotoBryan Maesschalck
Eindredactie tekstSenne Raats + Aurélie Schelfaut + Tycho Pollmann + Andrea Scheltiens
Eindredactie onlineFenne Verbeeck+ Bryan Maesschalck + Anano Gogeshvili
HoofdredacteurOliver Vereycken + David Lambreghts

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
App voor blinden en slechtzienden
Komt er een einde aan de onveilige verkeerssituaties voor blinden en slechtzienden?