Voorkant van het Jos Van Wellenstadion

Koen Schockaert, sportief manager Cappellen FC, over blitzstart: “Momenteel zijn we dé ploeg van Antwerpen-Noord”

In de Antwerpse Noorderkempen staat Cappellen FC mee aan de kop van het klassement in 2de Nationale B. Na de vliegende eindspurt van vorig seizoen, gaan ze nu door op hun goede elan. Met daarbovenop de bekermatch tegen Union-Sint-Gillis in het vooruitzicht, beleeft de club een glansrijke periode. Koen Schockaert, sportief manager van Cappellen FC, is een tevreden man. 

Hoe evalueert u de seizoenstart van Cappellen FC?

We trekken de vorm van vorig jaar door. De hoogconjunctuur die we nu hebben, is boven verwachting. Toen we de kalender zagen, was het direct duidelijk dat de eerste zeven à acht wedstrijden zeer zwaar waren. Dit weekend verliezen we weliswaar de eerste plaats, maar we staan nog altijd mee op kop. We zitten duidelijk in een goeie flow en gaan proberen daar zo lang mogelijk in te blijven.

Hoe verklaart u die goede seizoenstart?

Alles is veranderd sinds Tom Schippers vorig jaar toekwam. Met hem als nieuwe trainer hebben we een onwaarschijnlijke remonte ingezet. Dit jaar hebben we gekozen voor talentvolle jonge spelers met snelheid. Daarnaast hebben we drie à vier doelgerichte transfers gedaan. De mayonaise pakt gewoonweg, en waar we staan, hebben we verdiend.

Afgelopen weekend is er voor de eerste keer in elf maanden verloren in het Jos Van Wellenstadion, het thuisstadion van Cappellen FC, tegen Bocholter VV. Denkt u dat er nu wat angst in de groep gaat kruipen?

Nee, dat is nog te vroeg. We zitten momenteel met een aantal geschorsten en geblesseerden. Afgelopen match kreeg één van onze spelers ook nog een zeer discutabele rode kaart, maar dat is voetbal. Spelers zijn ook niet naar hier gekomen met grote eisen. Wij bieden ze spelplezier aan, en hopen dat ze zoveel mogelijk winnen. Er is in mijn ogen dus geen enkele reden tot paniek.

Welke invloed gaan die geblesseerden hebben?

Het valt of staat niet bij twee spelers die er al dan niet bij zijn. We hebben genoeg jongens die momenteel staan te wachten op een kans.

Jullie wonnen dit seizoen al van Berchem Sport en City Pirates, twee streekgenoten. Hoeveel voldoening geeft het dat die derby’s telkens in jullie voordeel uitdraaiden?

Dat is zeer leuk. Ook omdat we vorig jaar, ondanks ons fenomenaal seizoen, nul op zes pakten tegen de Piraten en één op zes tegen Berchem. Dat pikte toch wel. Omdat de clubs hier op een zakdoek van elkaar liggen, kijk je naar dezelfde spelersprofielen. Dit jaar hebben we orde op zaken gesteld, mede doordat onze ploeg volwassener is geworden. Nu kunnen we dus zeggen dat we momenteel dé ploeg van Antwerpen-Noord zijn (lacht).

Op 9 november nemen jullie het op tegen Union, de vicekampioen van vorig jaar in eerste klasse. Hoe leven jullie naar die wedstrijd toe?

De spelers hebben hard gevochten om zo ver te geraken in de bekercompetitie. Maar toch ben ik er zeker van dat er totaal geen druk aanwezig gaat zijn. In deze fase van de beker, waar de profploegen erbij komen, is het voor ons moeilijk om nog verder te bekeren.
Het is wel echt een toploting, omdat Union ook in een enorme positieve flow zit. De aanhang van Union is niet agressief, wat matcht met de stijl van onze supporters. Ook voor mijzelf is het een leuk weerzien met enkele ex-teamgenoten zoals Karel Geraerts en Tim Smolders.
Daarnaast is ook het commerciële van groot belang voor ons. Omtrent de ticketverkoop en alles errond is er enorm veel belangstelling. Dat stemt ons tevreden.

Wat is jullie ambitie tegen Union?

Zoals elke wedstrijd gaan we proberen iets neer te zetten, maar laten we eerlijk zijn: zoals Union nu speelt in zowel België als Europa, gaan we er misschien niet veel tegenover kunnen zetten. Union speelt in zes weken tijd bijna elf wedstrijden. Laat ons hopen dat ze op negen november toch wat vermoeid gaan zijn. Maar ik besef wel dat wij als Cappellen de finale op de Heizel niet gaan halen.

Tot slot: spelen jullie dit seizoen kampioen?

Ik zit hier nu acht jaar en het woord ‘titel’ heb ik nog nooit in de mond genomen. Ik probeer voor Cappellen een ploeg neer te zetten die elke week kan winnen. De gedachte dat we dit seizoen hoog kunnen eindigen, leeft wel meer en meer binnen de spelersgroep. We zijn van niemand bang en willen week na week voor de overwinning gaan. Een bijkomende factor is wel dat er twee belofteploegen zijn bijgekomen in de reeks, waardoor we vier extra matchen spelen.

De club is stappen aan het zetten op alle vlakken, inclusief de jeugdwerking. Dus zeg nooit nooit in het voetbal.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
De Warmste Week krijgt morgen het officiële startschot