Het is aanpassen

Toen de overheid op vrijdag de 13de besloot om België in ‘lockdown’ te zetten, wisten we al snel dat het geen onderwerp meer was om grapjes over te maken. Mijn beide ouders kregen een bericht dat ze niet langer meer aanwezig moesten zijn op hun werk. Papa ging nog wat spullen halen, mama ging nog even kijken of er niets was dat ze kon doen, maar werd al gauw naar huis gestuurd.

Het is een ander leventje. Geen winkels die open zijn om even te gaan shoppen, niet naar feestjes, geen afspraakjes met vriendinnen… Het zorgt er wel voor dat ik voor het eerst in een lange periode tijd met mijn gezin kan doorbrengen. Papa werkt thuis, maar komt vaak bij mijn zus, mama en mij zitten om iets te drinken in de tuin terwijl we genieten van de warme zon.

Mijn grote zus die al alleen woont gaat bijna bevallen. We proberen haar zo goed en zo kwaad mogelijk te beschermen en zelf vermijd ze contact met iedereen die niet tot onze ‘bubbel’ behoort. Ze is vrij angstig en bezorgt om de hele situatie, voor het eerst een kindje krijgen we hadden er graag bij geweest… Maar er is geen kraambezoek toegelaten.

De grootste paniek en stress krijg ik van sociale media, dus probeer dat eigenlijk een beetje te vermijden. De belangrijkste info hoor ik op de televisie en radio. Verder maak ik schoolwerk, luister muziek, kijk een film,… En ga minstens één keer op de dag een toertje stappen of fietsen. De natuur is heerlijk en dat besef is er denk ik bij vele mensen afgelopen week gekomen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“De future is online”