Tankstation

Maximumprijs van benzine bereikt laagste prijs in drie jaar

Goed nieuws voor automobilisten: de maximumprijs van benzine in België zal voor de vierde keer op rij dalen. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. Wie benzine 95 (E10) wil tanken, zal vanaf vrijdag nog maximaal 1, 647 euro per liter betalen. Dat is de laagste prijs sinds december 2021.

Deze daling van 3,7 cent per liter hebben we te danken aan de dalende tarieven van de olieproducten en hun biocomponenten op de internationale markten. Naast benzine 95 zal ook de prijs van benzine 98 (E5) dalen met 3 cent per liter. De maximumprijs van benzine 98 bedraagt dan nog 1,867 euro per liter.

Dieselgebruikers profiteren ook van de dalende trend. De maximumprijs van diesel (B7) is namelijk al gedaald naar 1,784 euro per liter. Dit is het laagste niveau sinds juli dit jaar. FOD Economie benadrukt dat deze prijzen vatbaar zijn voor veranderingen. Alles hangt namelijk af van de vraag naar olie op de wereldmarkt.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Prosit Corona