Persconferentie Zeldzaam en onmisbaar

MAS toont Vlaamse topstukken

Het MAS maakt zich op om absolute topstukken uit de Vlaamse kunstcollectie tentoon te stellen. Dit najaar zullen bijna 100 van de indrukwekkendste kunstwerken, manuscripten en artefacten vanuit heel Vlaanderen te bewonderen zijn in de expo “Zeldzaam en onmisbaar”.  Donderdagmiddag sprak minister van Cultuur Jan Jambon de pers en enkele liefhebbers toe op een persconferentie in het Museum Aan de Stroom. 

Michelangelo, Magritte en Rubens, dat zijn slechts enkele van de grote namen wier stukken vanaf 31 oktober te bewonderen zijn op de derde verdieping van het MAS. Het initiatief zet de twintigste verjaardag van het Vlaamse Topstukkendecreet in de kijker. Vrijdag 27 oktober opent er al een andere kleinere expo in het gratis kijkdepot genaamd “Blikvangers”, die dient als aanvulling op “Zeldzaam en onmisbaar”. De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door talrijke Vlaamse kunstverzamelaars die hun stukken uitlenen tot eind dit jaar.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Coronafilosofie