Antwerpen als smart city

Smart Cities HomeMobiliteitBurgerparticipatieAntwerpen als smart cityVergelijking Limburg

Antwerpen is volgens Luc Van Maldeghem zeker goed bezig, maar toch zien ze het nog niet breed genoeg. Met Digipolis hebben ze wel al een bedrijf dat data verzamelt maar ze moeten breder kijken dan de stad alleen, daarbovenop zijn de slimme oplossingen per domein en niet over alle domeinen heen.

“Toch zijn ze al een van de meest vooruitstrevende steden”

Luc Van Maldeghmen

Op deze interactieve map vindt u extra info over de Smart Zone in Antwerpen. Deze zone ligt pal in Sint-Andries, een typische Antwerpse buurt met veel volk, winkels, café’s, weinig parkeerplaatsen, etc. Kortom, een miniatuurversie van de stad Antwerpen. Daarom dat deze wijk ideaal is om te experimenteren.

De focus van ons project baseert zich op de stad Antwerpen. De stad Antwerpen zal met de ‘slimme technologie’ vooral inzetten op: 

  •  Een digitalisering van haar werking en dienstverlening
  •  Het faciliteren van een ecosysteem door ( digitale ) innovatie
  •  Het verbeteren van samenwerkingen tussen de nieuwe economie en de bestaande sterkhouders ( Port Of Antwerp, petrochemie, retail)
  • Creëren van toegevoegde waarde voor burgers, bedrijven, studenten en bezoekers in de stad
  • Iedereen meekrijgen in het digitale verhaal

De vijf prioritaire thema’s staan hierbij voorop: mobiliteit, veiligheid, efficiënt bestuur, slimme burgers en duurzaamheid.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]