Kelly Coucheir
Kelly Coucheir

“Met een bang hartje de concurrenten lezen”

Naam: Kelly Coucheir
Leeftijd: 24 jaar
Specialisatie: Radio
Afstudeerjaar: 2013
Job: Regiojournaliste Het Laatste Nieuws (Brasschaat, Schoten en Schilde)

“Ik ben in 2013 afgestudeerd en werkte toen in bijberoep als fotograaf voor onder andere MNM, Radio 2 en VRT. Ik heb honderden brieven geschreven, gemaild en gebeld. Uiteindelijk ben ik bij een bewakingsfirma gaan werken tot ik problemen kreeg met mijn rug.

Toen hoorde ik van een docent van AP dat ‘Het Laatste Nieuws’ op zoek was naar een regiojournalist. Ik heb tijdens mijn opleiding gekozen voor radio, maar dit was een ‘once in a lifetime opportunity’. Ik heb toen de stoutste sollicitatiebrief geschreven omdat ik al zo lang op zoek was. Twee dagen later kreeg ik een telefoontje, ik mocht langskomen.

Ik heb wel spijt dat ik niet in de radiosector werk, maar ik doe mijn job ontzettend graag. Ik krijg vrijheid en plan mijn dag zoals ik dat wil, zolang ik mijn deadline maar haal. Zo heb ik al de gekste dingen beleefd. Zoiets kan je niet altijd doen met radio. Maar het blijft wel enorm hard werken en veel mensen beseffen dat niet. De regiorubriek in een krant wordt vaak overgeslagen maar is minstens even belangrijk als de grotere, algemene stukken. Wij schrijven ook over vluchtelingen of over de politiek. Maar dan in onze streek.

De stress is groot. Als je om zes uur ‘s avonds nog nieuws binnenkrijgt, moet je daar achteraan, nieuws staat immers nooit stil. Er zijn dagen dat ik met een heel bang hartje de concurrentie opensla en zoek welk nieuws ik gemist heb. En soms krijg je klappen van de concurrentie. Dan twijfel ik of ik wel de juiste persoon bent voor de job. Maar als er dan iemand zegt dat ik goed schrijf, doet dat ontzettend deugd.”

Auteur | Laura De Backer

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
vrouw die kijkt naar kunstwerk in kijkdoos
Professor Toegepaste Taalkunde Nina Reviers: ‘We introduceren het idee dat voelwerken niet alleen voor slechtziende en dove mensen zijn, maar voor iedereen’