Nathalie Hamaekers
Nathalie Hamaekers

“Blijven zoeken en uitproberen”

Naam: Nathalie Hamaekers
Leeftijd: 22
Specialisatie: Geschreven media
Jaar afstuderen: 2016
Job: Social media editor bij Canvas.be

“Ik heb m’n droomjob nu al gevonden.” Het interview met de steeds goedlachse Nathalie Hamaekers is nog geen tien minuten ver, als ze zich bovenstaande zin laat ontvallen. Nathalie maakte een overrompelende indruk tijdens haar stage bij Canvas.be. Als liefhebber van klassieke muziek versloeg ze de Koningin Elisabethwedstrijd en kreeg prompt een contract. Hoe is het zover -en vooral zo snel- kunnen komen?

“Ik wilde aanvankelijk, net zoals mijn zus, aan het Conservatorium studeren. Mjn passie was namelijk dwarsfluit. Rond het vijfde middelbaar ontdekte ik dat ik niet alleen graag muziek speel, maar er ook graag over schrijf. Ik begon te twijfelen of het Conservatorium niet te hoog gegrepen was en besefte dat ik in schrijven beter mijn ei kwijt kan. Zo ben ik op AP terechtgekomen, in de eerste plaats om journalistiek en klassieke muziek te combineren.

Het mooie is dat ik diezelfde periode tegen m’n huisgenoot vertelde dat ik ervan droomde om te werken bij Cobra.be, het toenmalige cultuurplatform van de VRT. Ik bereidde me daarop voor door vrijwillig recensies te schrijven voor Klassiek Centraal, een blog over klassieke muziek en opera. Ik leerde daar wel uit, maar wilde hogerop. Toen Cobra even voor mijn stage werd opgedoekt, kwam Canvas.be in het vizier. Dat verslaat de Koningin Elisabethwedstrijd, de bekendste klassiekemuziekwedstrijd ter wereld.

Na mijn stage ben ik social media editor gebleven, dit keer voor alle programma’s. Bovendien krijg ik er hoe langer hoe meer andere taken bij, waaronder het online luik van het programma ‘Thomas speelt het hard’. Zo vind ik ook naast de Koningin Elisabethwedstrijd terug mijn weg naar de klassieke muziek.

Ik voelde me al meteen goed bij Canvas, maar het is pas als je na je stage blijft plakken dat je volledig ingewerkt geraakt. Je leert meer mensen kennen en wordt ook breder ingezet. Ik durf echt te zeggen dat ik m’n droomjob heb gevonden. Anderzijds heb ik daarom des te meer de vrees dat m’n contract niet verlengd wordt. De VRT werkt niet snel met vaste contracten.

Het is voor mij steeds een kwestie van zoeken en uitproberen. Ik wilde al lang bij de VRT iets met klassieke muziek doen, maar ik leer er nu zoveel meer dan dat. Op die manier is ook de richting Journalistiek een goede keuze, want als social media editor komen alle vaardigheden die ik op school leerde van pas. Bij Canvas.be blijf ik al die vaardigheden verder ontwikkelen en kan ik ze inzetten voor projecten die me stuk voor stuk nauw aan het hart liggen.”

Auteur | Tom Vandenhove

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Seksueel geweld aanpakken blijft moeilijk: “Het is verschrikkelijk dat we jongeren moeten aanleren om altijd op hun hoede te zijn”