Marnix Van Roosbroeck
Marnix Van Roosbroeck

“Het leven is zo onvoorspelbaar, dus zie wat er op je pad komt”

Naam: Marnix Van Roosbroeck
Leeftijd: 28 jaar
Specialisatie: Print
Jaar afstuderen: 2013
Job: Medewerker Communicatie en Internationalisering departement Onderwijs en Training, AP Hogeschool

Marnix Van Roosbroeck werkt als medewerker aan de dienst Communicatie en Internationalisering van het depatement Onderwijs en Training aan de AP Hogeschool. “Het diploma Journalistiek is heel breed inzetbaar. Dus als je uiteindelijk geen echte journalist wordt, ik dat helemaal oké.”

“Op school was ik gewoon een student. Ik had geen bijzonder goede punten, maar ook helemaal geen slechte. Ik deed gewoon wat ik moest doen. Maar om het echt te maken als journalist moet je uitblinken. Maar dat is ook dubbel. Als iedereen uitblinkt, wie kan er dan de beste zijn?

In mijn laatste jaar volgde ik de opkomst van N-VA in Antwerpen. De manier waarop de partij populair werd, intrigeerde me. De driehoeksverhouding tussen het publiek, de media en de politiek vind ik ontzettend interessant. Dat zette me er ook tot aan om een schakelprogramma en een master Politieke Wetenschappen te volgen aan de Universiteit Antwerpen.

Na mijn studies ben ik een half jaar werkzoekend geweest. Via Co-Vibes kon ik voor verschillende bedrijven mijn eigen talenten inzetten in projecten. Daar heb ik veel van geleerd. Nadien heb ik op goed geluk gesolliciteerd bij AP Hogeschool en kon direct beginnen.

Sinds begin augustus zorg ik er voor de interne communicatie tussen leerkrachten, personeel en studenten, ik heb meegeholpen aan de opverstap van het digitale leerplatform Blackboard naar het nieuwe platform Digitap. Maar waar ik me vooral mee bezig houd, zijn de internationale projecten van de school. Het EPS (European Project Semester) en het FEJS (Forum for European Journalism Students)

In beide projecten help ik studenten uit verschillende disciplines of uit de journalistiek samenkomen en help hen samen na te denken over maatschappelijke thema’s. FEJS heb ik zelf tijdens mijn studie journalistiek leren kennen. Dat was toch de beste ervaring die op mijn pad is komen waaien. In een congres, georganiseerd door FEJS, heb ik in één klap mijn vriendenkring én mijn netwerk vergroot.

Als er één tip is die ik alle studenten en vooral aan die van journalistiek mee wil geven, is het dit: Treed uit je comfortzone en ga naar het buitenland of doe internationale ervaring op. Als journalist heb je een brede blik op de wereld nodig. Blijf daarom ook steeds informatie absorberen en verwerken. Maar houd je niet vast aan onhaalbare doelen, want daar word je alleen maar ongelukkig van. Het leven is onvoorspelbaar, dus zie wat er op je pad komt.”

Auteur | Fien De Winter

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Duo Ticket NMBS
Bart Crols, woordvoerder van NMBS: “Mensen hebben nood aan eens goed uitwaaien”