“10 jaar zonder papieren, maar nu kan ik eindelijk aan een nieuwe toekomst bouwen”

Jeya, 43 jaar

“Zo’n tien jaar geleden vluchtte ik uit Sri Lanka voor armoede en oorlog. Dat was geen makkelijke keuze. Ik moest er mijn man en familie voor achterlaten. Enkel mijn zoontje, dat toen slechts vijf was, kwam met me mee.

Toen ik hier aankwam, heb ik een beetje overal in het land gewoond: Wallonië, Limburg, Leuven, … en nu na al die jaren ben ik hier in Antwerpen terechtgekomen. Sinds kort heb ik mijn verblijfspapieren gekregen en kon mijn man, ondanks alle problemen en jaren wachten, ook naar Antwerpen verhuizen.

Nederlands is geen makkelijke taal en ik heb soms wel wat moeite met alle stadsdrukte en lawaai, maar ik ben heel gelukkig dat ik hier met mijn man en zoontje aan een nieuwe toekomst kan bouwen. Mijn droom is dat mijn zoon gelukkig wordt, en ik hoop dat hij hier in België een fijne toekomst tegemoet gaat.”

Auteur | Jolien Engelen

Elk jaar laten honderden mensen hun thuisland achter om een nieuw leven op te bouwen hier in België. Atlas begeleidt hen bij de inburgering in Antwerpen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Laura (21): “Het maakt de richting Verpleegkunde belachelijk.”