Voorzitter Voetbal Vlaanderen: “Het is in belang van de kinderen om te blijven voetballen”

De jeugdwedstrijden van U6 t.e.m. U17 gaan dit weekend gewoon door. De competities boven U17 liggen nog steeds voor onbepaalde tijd stil. Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen, is duidelijk: “Een moeilijke beslissing, maar het mentaal welzijn van de jeugdspelers heeft de doorslag gegeven. ”

“Op advies van het kabinet van de minister van Sport, Ben Weyts, en Sport Vlaanderen, hebben we beslist dat de jeugd dit weekend mag voetballen”, zegt Marc Van Craen. “Zolang er mogelijkheden zijn om te blijven sporten, moeten we dat doen. Al beseffen we dat het niet evident is zonder kleedkamers en kantines”, geeft Van Craen toe.

Een regenboog over de velden van Sportpark Sneppenbos in Boechout, waar de jeugd nog volop voetbalt.

Van Craen wil kort op de bal spelen: “Volgende week woensdag hebben we opnieuw een evaluatie, dan gaan we kijken of het haalbaar blijft om nu wedstrijden te organiseren. We moeten ons beraden of de clubs het financieel kunnen blijven bolwerken.”

Ik heb helaas geen glazen bol

Marc Van Craen

De voetbalwereld wacht intussen vol spanning af hoe de hele situatie zal evolueren. Hoe zit het bijvoorbeeld met de competities die momenteel al stilgelegd zijn? Marc Van Craen kan de vragen niet meer bijhouden. “Ik heb helaas geen glazen bol. We kunnen alleen maar hopen dat de huidige en toekomstige maatregelen de coronacijfers sterk doen dalen. Waarna er misschien versoepelingen kunnen plaatsvinden. Wanneer dat zal zijn, heb ik totaal nog geen zicht op.”

Het is mogelijk dat Voetbal Vlaanderen geen tijd vindt om de competities af te werken door een te lange periode van inactiviteit. “Als meer dan de helft van de clubs, meer dan de helft van de wedstrijden heeft gespeeld, dan maken we een eindklassement op. Indien dat niet het geval is, dan annuleren we de competitie.”

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstMats Somers
Eindredactie tekstEmma Schelfhout
Eindredactie onlineMats Somers
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Een bittere pil voor Rotterdam: MDMA stijgt in populariteit