Winkeluitbaatster Ingrid: “onze dames pop-up helpt ons door de strijd te komen”

Nu hun filiaal op het Belgisch grondgebied gesloten is, verhuist kledingzaak JF Mode de vrouwencollectie gedeeltelijk over de grens in Putte.

Naast de binnenlandse concurrentie valt het Belgische handelaars ook zwaar dat niet-essentiële winkels bij onze noorderburen zoveel Belgen lokt. Winkels zoals JF Mode, die aan beide kanten van de grens een zaak heeft, kan die verschuiving volgen. 

“Wij hebben een deel van de herenwinkel vrijgemaakt om een dames pop-up te plaatsen” klinkt het. Het personeel dat normaal 50 meter verderop in België aan de slag is komt nu over de grens helpen. “Zij hebben nu meer tijd, we kunnen dat dus zo oplossen”

Zeeuwse burgemeesters hebben veel kritiek op de grensshoppers, zij vragen de Belgen om thuis te blijven. Winkeluitbaters zoals Ingrid vinden het niet te druk: “Ik ervaar geen massale drukte, het blijft binnen de perken. Ik heb het idee dat Belgen in deze lockdown beter thuis blijven dan in het voorjaar.”

Dat Belgische handelaars zich oneerlijk behandeld voelen, begrijpt Ingrid: “Ik heb het er moeilijk mee dat mensen gedwongen worden om te sluiten omdat wij ervaren dat shoppen wel veilig kan.” Sinds de maatregelen in Nederland verstrengd werden draagt iedereen daar nu ook een mondmasker. “Niemand zet het af, geen Nederlanders en geen Belgen”

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstEva Geers
Eindredactie tekstEva, Matilda, Lisa, Gitte
Eindredactie onlineLuka, Pheline
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
‘Kuchscherm’ tot ‘covidioot’ kanshebbers voor het Woord van het Jaar 2020