Playstation 5

Annemijn (26): “Zelfs voor 1.800 euro doe ik mijn nieuwe Playstation niet weg”

Annemijn heeft de felbegeerde nieuwe spelconsole: de Playstation 5. Die is ondertussen in elke winkel – online en offline – al uitverkocht. De webwinkel Coolblue moest zijn 180 exemplaren verdelen onder maar liefst 80 duizend gegadigden. “Ik greep in 2013 al naast de eerste editie van de Playstation 4, en dat wilde ik niet opnieuw meemaken” 

Op donderdag 19 november kwam de nieuwste generatie van Sony’s Playstation uit in Europa. Een week eerder kwam die console al op de markt in onder andere de Verenigde Staten, Mexico en Japan. Wat zich daar voordeed, is ook hier gebeurd: hij is onmiddellijk uitverkocht. Annemijn, 26 jaar, speelt al jarenlang op de Playstation en heeft er nu eentje van de eerste levering kunnen strikken. 

Waarom heb je niet voor de nieuwe Xbox gekozen? De specificaties zijn toch zo goed als hetzelfde. 

“Wat mij heeft overtuigd is het feit dat mijn vrienden allemaal een Playstation hebben. En omdat ik een sociaal dier ben, wil ik met hen spelen. Je kan zelfs met iemand spelen die op een PS4 speelt. Zeker in deze tijden, waar gamen het enige contact is dat ik heb met vrienden, is dat belangrijk.” 

Maar dat is niet de enige reden waarom Annemijn voor de Playstation heeft gekozen. “The Last Of Us 2, misschien wel de allerbeste game ooit, is exclusief voor Playstation. Xbox heeft ook exclusives, maar die spreken me minder aan. Van de specificaties ken ik niet zo veel. Mij lijken ze allebei even goed.” 

Waarom moest je de nieuwe Playstation op de dag van de release hebben? 

“Toen de Playstation 4 uitkwam, had ik die ook al een jaar op voorhand besteld en zelfs toen zat ik niet bij de eerste levering. Ik wilde niet dat dat opnieuw zou gebeuren dus ik heb er bij het eerste pre-order moment op 9 oktober vorig jaar eentje besteld bij de Game Mania.” 

“Tijdens corona is het natuurlijk extra leuk dat dat is gelukt. De release was echt iets om naar uit te kijken. Je bent net een kind in een snoepwinkel met al die nieuwe games.” 

Is de hype rond de nieuwe console terecht? Of is het vooral goede marketing? 

“Iedere Playstationfan kijkt ernaar uit als er een nieuwe console uitkomt. Sony moet het al erg slecht doen om geen hype te creëren. Zeker omdat de Playstation 4 erg populair was. Of die hype echt terecht is, is nooit zeker. Er zullen zich altijd kinderziektes voordoen en de horrorverhalen komen natuurlijk als eerste boven.” 

Op 2dehands.be en op Marktplaats zie je nu exemplaren voorbij komen van 1.800 euro. Dat is het vierdubbele van wat jij ervoor betaalde. Is het voor jou niet verleidelijk om hem te koop te zetten en nog even te wachten op een nieuwe lading? 

“Ik snap wel dat mensen dat doen. Het is makkelijk verdiend en je kan er zeker van zijn dat er kopers zo gek zijn om dat bedrag ervoor te betalen. Maar dat zou ik zelf absoluut niet doen. Ik vind het enerzijds niet netjes. Het zit gewoon niet in me om een console voor zoveel geld door te verkopen. Daarnaast game ik supergraag, dus ik zou mijn gloednieuwe toestel niet weg willen doen, zelfs niet voor zoveel geld.” 

De nieuwe lading Playstations komt er volgens VTM Nieuws eind november aan. 

We spraken ook met Kenneth Dée, technologie-expert voor VTM Nieuws, over de lancering van de nieuwe Playstation.

ColofonNaam
Hoofdredacteur Bryan Maesschalck
Eindredactie tekstbadges_tekstFenne Verbeeck + David Lambreghts + Andrea Scheltiens
Eindredactie onlineTycho Pollmann + Aurélie Schelfaut
Tekstbadges_tekstSenne Raats
AudioBryan Maesschalck
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Ik heb bijgeleerd dat als ze haar goesting niet krijgt ze irritant is”