Bijna de helft van de Belgen weet niet wat hormoonverstoorders zijn

Hormoonverstoorders, de naam zegt het zelf al, zijn lichaamsvreemde stoffen die functies van het hormoonsysteem verstoren. Hoewel we er dagelijks mee in aanraking komen, weet de helft van de Belgen niet wat ze zijn. Je vindt ze terug in onder andere plastic verpakkingen, kleren en luchtverfrissers.

Vooral zwangere vrouwen moeten opletten voor hormoonverstoorders, ze kunnen de ontwikkelingen van de foetus ernstig verstoren. Maar hoe kunnen we hier rekening mee houden? Beluister hieronder het volledige interview met Pieter Ledeganck, lesgever biologie.

ColofonRedactie 2
AudioSofie Verbeeck
Jana Gudernatsch
Eindredactie tekstJules Meyvis
Romy Deridder
Luka Dams
Lisa Debeuckelaer
Eindredactie onlineSofie Verbeeck
Matilda Jack
Gitte Vandeneede
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Duivels druipen af met staart tussen de benen