AFGESTUDEERDE KUNSTSTUDENTEN TONEN WERK IN THEATERBUURT – Kunstenaar Jeffrey Desenfans: “Deze keer gaan we langs de vitrines”

De afgestudeerde studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en  Sint Lucas stellen hun kunstwerken tentoon achter vitrines in de theaterbuurt in Antwerpen. Jeffrey Desenfans, 22, hangt zijn schilderwerken er trots bij. 

“Het is een wandelroute door de theaterbuurt, waar je allerlei vitrines passeert met daarachter kunst en performances van afgestudeerde kunststudenten. Vroeger was het de ‘Nacht van de Galerijen’, maar nu maken we het concept dus coronaproof. Er zijn meer dan twintig exhibities die je kan herkennen aan de uithangborden van ‘To Be’.“ 

In welke galerij zit jij? 

“De galerij waar ik mijn kunst presenteer is de ‘Art & Design Pop Up Store’. Kunstenaars en andere mensen met een passie, mode bijvoorbeeld, kunnen gebruik maken van de ruimte om hun werk te tonen, aangezien het voor opkomend talent vaak moeilijk is om aan locaties te geraken.” 

Welke stukken van jou zullen we te zien krijgen? 

“Ik toon zes schilderijen. De eerste drie zijn erg kleurrijk. Ik stoor me soms aan het feit dat serieuze schilderkunst erg strak en somber moet zijn. Terwijl ik het net andersom zie: je mag positief en kinderlijk te werk gaan, en nog steeds kan dat gezien worden als echte kunst. Wat me daarbij aanspreekt is het kinderlijke en naïeve. Met losse, vluchtige lijnen kan je even goed een verhaal vertellen. De moeilijkheidsgraad bepaalt niet altijd wat er goed is. De drie andere werken zijn wat realistischer, want ik wou wel eens iets anders doen dan gewoonlijk.” 

De expositie van Jeffrey kan je bezichtigen in de Sint-Jorispoort tot 11 december.  

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstElias Bogaerts
Anano Gogeshvili
VideoLisa Debeuckelaer
Arno Van Hout
Bryan Maesschalck
Wout Van Caeneghem
AudioJanne Genar
Melissa Borogovac
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Brugge al 20 jaar Werelderfgoed: “Als je met zo een titel kan pronken trekt dat veel toeristen aan”