World Aids Day: taboe rond HIV

Vandaag is het wereld aids dag. Deze wordt sinds 1988 elk jaar op 1 december gehouden. Het is een internationale dag die toegewijd is aan de bewustmaking van de AIDS-pandemie die veroorzaakt wordt de HIV-besmetting. Ik sprak met Patrick Reyntiens, medewerker bij Sensoa,  die zelf als sinds de jaren 80 leeft met hiv. Hij vertelt mij meer over het taboe gegeven en hoe deze verschilt tegenover vroeger.

Vandaag lanceert Sensoa ook zijn nieuwe campagne: ‘Hiv stopt hier’. Er was een tijd dat een hiv-besmetting het einde van je leven betekende. Dit is niet langer zo. Met de juiste behandeling geef je hiv niet langer door.

ColofonRedactie 2
Tekstbadges_tekstMatilda Jack
AudioMatilda Jack
Eindredactie tekstJana Gudernatsch
Eindredactie onlineJules Meyvis
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Brief ontvangen
“Op kamp gaan in de natuur en in een tent slapen, dat kweekt een groepsgevoel dat je niet zomaar kan nabootsen”