‘Kuchscherm’ tot ‘covidioot’ kanshebbers voor het Woord van het Jaar 2020

De verkiezing voor het Van Dale woord van het jaar 2020 loopt sinds begin december. Daaruit blijkt dat de impact van het coronavirus groot is. We gebruiken in onze taal nieuwe woorden als knuffelcontact, lockdownfeestje en zelfs hoestschaamte komt vaak voor.

In totaal zijn er 20 genomineerde woorden die een plaatsje kunnen bemachtigen in het woordenboek van Van Dale. Ze hebben bijna allemaal iets te maken met covid-19. Een woord dat veel aandacht blijkt te krijgen is covidioot. Zo noem je iemand die de maatregelen tegen de verspreiding van corona compleet negeert. Op woordvanhetjaar.vandale.be kan je de resterende woorden en hun betekenissen vinden. Je kan nog tot 14 december 17 uur mee de winnaar bepalen. Op 15 december wordt het woord van het jaar bekendgemaakt.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Koppels springen creatief om, om toch nog contact te houden met elkaar