Fonds Delphine Van Saksen-Coburg steunt patiënten UZ Gent met kunst

Fonds Prinses Delphine van Saksen-Coburg steunt patiënten met kunst

Prinses Delphine van Saksen-Coburg stelde op donderdag 10 december in het Gentse UZ een fonds voor dat patiënten wil ondersteunen met kunst. Delphine heeft als kind heel wat angstige momenten overwonnen door kunst. Ze hoopt met kunst het leed van de patiënten te verlichten.  

Uit studies blijkt dat kunst een heilzaam effect heeft op het welzijn van patiënten. Voorzitter Tessa Kerre is tevreden over de oprichting van het Fonds Prinses Delphine van Saksen-Coburg. “We hebben hare koninklijke hoogheid prinses Delphine aangeschreven om te vragen of zij het gezicht wou zijn van dit fonds omdat ze natuurlijk kunstenares is”.  

Op 15 december start een pilootproject in het kader van De Warmste Week. Een ‘Culture Jukebox’, dat is een pilootproject voor het fonds waarbij alle opgenomen patiënten op de televisie in hun kamer naar een cultuurshow kunnen kijken.  

In de toekomst zal via een digitaal platform ook cultuur aan bed beschikbaar zijn voor de zieke patiënten.  Delphine verleent haar naam aan de organisatie. Ze is er zeker van dat kunst kan helpen als afleiding. ‘Enkele jaren geleden toen mijn dochter in het ziekenhuis lag met een borstvliesontsteking, heeft ze een kunstwerk gemaakt. Of misschien moet ik het een ding noemen, want het was niet zo mooi. Maar dat was op zich goed. Ze bleef er maar naar kijken en bleef me maar herhalen hoe lelijk ze het vond. En dat was goed, zo dacht ze even aan iets anders.”  

Bron: Belgabox

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“We kunnen niet zoals een hotel zeggen dat we volzet zijn” woordvoerder Kathleen Van de Vijver over de overvolle gevangenissen