Speelgoed met ‘hopen’

Onder de kerstboom allemaal pakjes en leuk speelgoed. Voor veel blijft dat ook een droom. De Theatergarage in Borgerhout zamelt daarom speelgoed in voor kinderen die in armoede leven en laat hiermee kinderdromen uitkomen. 

De backstage van de Theatergarage is verkleed met tekeningen die als een kleurrijk schilderij aan de muur zijn gekleefd. Dozen en zakken met speelgoed versperren de weg naar een grote dubbele deur die je meeneemt door een lange gang die overspoeld is met allerlei groot speelgoed. Dat blijkt nog niets vergeleken met de volgende kamer die duidelijk het hart van de actie is. Onder twinkelende kerstlichtjes krijg je een tsunami van speelgoed dat uitgestald is op tafels, togen en zelfs op de grond. Je moet uitkijken dat je niet struikelt over auto’s, boeken en knuffels die de feestdagen van een kind onvergetelijk zullen maken. Zelfs op het podium is plaats vrijgemaakt om meer speelgoed te etaleren.  

Mensen komen aan met lege handen en vertrekken met zakken vol speelgoed. Toch lijkt het alsof er niets is meegenomen. Zo veel speelgoed ligt er. Zo veel vrijgevige mensen die zo veel leuks geven om kinderen zo gelukkig te maken. 

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstJanne Genar
VideoMontage: Thomas Hendriks
Beelden: Silke Haentjens
Reporter: Ezra Cnaepkens
Eindredactie tekstEzra Cnaepkens
Eindredactie onlineNoa Van Hoeydonck en Pieter De Smet
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Laura Bekaert poseert in foto voor spiegel met opschrift als teaser voor 'wtFOCK: Anaïs'
Actrice Laura Bekaert genomineerd voor De Jamies: “Ik voel me echt heel vereerd”