Roekeloze rokers

Het afgelopen jaar stierf er om de 5 dagen een Belg in een woningbrand. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2019. Een woningbrand ontstaat meestal door onoplettendheid van de bewoners. Zo zijn smeulende sigarettenpeuken de oorzaak bij uitstek. Jaarlijks moet de brandweer nog veel matras- en terrasbranden doven. Nochtans zijn zelfdovende sigaretten sinds 2011 verplicht. Met deze nieuwe regelgeving moest het aantal doden bij een brand, veroorzaakt door rokers, met 40% dalen. Toch speelt het meubilair dat ontbrandt een grotere rol dan het type sigaret dat je rookt. Het blijft dus opletten geblazen.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstRomy Deridder
Eindredactie tekstJules Meyvis, Louis Lambrechts & Romy Deridder
Eindredactie onlineLisa Debeuckelaer, Sofie Verbeeck & Luka Dams
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Makro Hoofdingang
Stunt van Makro duwt het personeel nog dieper