Basic-Fit: “fitnesscentra zijn coronaveilig”

Volgens Basic-Fit zijn fitnessclubs een veilige omgeving om in te werken en sporten. Dat concludeerde de keten na een onderzoek van Europactive, de Europese fitnessfederatie. Hieruit bleek dat slechts 8 van de 5000.000 mensen die Belgische vestigingen bezochten tussen mei en oktober, corona opliepen ten gevolge van hun bezoek. Basic-Fit spreekt van een besmettingsgraad van 0,15 op 100.000.

De gemiddelde infectiegraad voor alle 4.360 Europese fitnessclubs en wellnesscentra die deelnamen aan het onderzoek, lag op 1,12 op 100.000. De Belgische tak van Basic-Fit zou het dus stukken beter doen dan de collega’s en concurrentie in andere landen. “We hebben zeer efficiënte veiligheidsmaatregelen getroffen, zoals onder andere een reservatiesysteem”, zegt Basic-Fit. Toch is de kans dat ze binnenkort de deuren weer mogen openen gering. Op het Overlegcomité afgelopen vrijdag kwamen alvast geen versoepelingen.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstPieter De Smet
Eindredactie tekstSilke Haentjens
Eindredactie onlineEzra Cnaepkens, Kaoutar Belhadi
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Zij-kant
Zij-kant: “Het is aan de mannen om zich meer in te zetten in het huishouden”