Nieuwe golf aan skaters

Skaten heeft dit jaar aan populariteit gewonnen. De skatewinkels beleefde afgelopen maanden een enorme piek in de verkoop van boardsDoor de lockdown skatet zowel jong als oud meer dan ooit. 

Skaten is één van de weinige sporten die je nog kan beoefenen tijdens de lockdown. Toch is dat niet de enige reden dat het zo is opgebloeid. Vorig jaar werd er aangekondigd dat het een officiële olympische sport werd. Dit zorgt natuurlijk ook voor meer interesse.  

Ouders halen hun skateboard onder het stof vandaan of kopen er een nieuwe voor hun kinderen. ‘Skaten houdt onder andere in dat je je mentaal blijft uitdagen en ik denk dat iedereen daarom graag skate. Mensen die vroeger skaten hebben nu ook meer tijd waardoor ze terug beginnen.’ 

Antje De Visscher vraagt de mening aan Antwerpse skaters waarom zij voor deze sport kiezen.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstJanne Genar
AudioAntje De Visscher
Eindredactie tekstSilke Haentjens
Eindredactie onlineEzra Cnaepkens en Kaoutar Belhadi
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
vrouw die kijkt naar kunstwerk in kijkdoos
Professor Toegepaste Taalkunde Nina Reviers: ‘We introduceren het idee dat voelwerken niet alleen voor slechtziende en dove mensen zijn, maar voor iedereen’