Uber-Chauffeurs opnieuw aan de slag

De Brusselse regering laat de Uber-chauffeurs opnieuw aan de slag gaan. Deze auto’s stonden sinds 26 november stil in het Brusselse gewest omwille van hun statuut. Het Uber-principe bestaat uit een app waarbij mensen zich kunnen aanmelden als chauffeur en dus bezoekers van de app op een goedkope manier vervoeren naar hun bestemming. Het principe valt niet onder een wettelijk statuut, waardoor de Brusselse regering een verbod legde op dit Uber-principe. Door het verbod, verloren 2.000 chauffeurs hun job. De regering werkte verder aan een tijdelijke oplossing en zij kwamen donderdag tot een akkoord. Dit akkoord bestaat uit diverse maatregelen, waaraan de Uber-taxi’s moeten voldoen. Zo bewijzen de chauffeurs dat ze gemiddeld 20 uur per week dit beroep uitoefenen. Daarnaast mogen ze geen klanten oppikken en niet parkeren op de openbare weg. Tot slot, is het parkeren op de voorbehouden rijstroken voor bus en taxi ook verboden voor de Ubers. Deze maatregelen zullen volgende maand van kracht gaan.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Videobellen is niet mogelijk
Student Jens (19): “Ik zou er veel voor over hebben om met haar te gaan wandelen.”