De dichters van ’t stad

Traditioneel wordt er in Antwerpen om de twee jaar een nieuwe stadsdichter gekozen. Dit jaar daarentegen heeft het stadsbestuur besloten om niet één dichter, maar een poule van maximaal vijf verschillende schrijvers aan te stellen. De winnaars voorzien de komende twee jaar in opdracht van onder andere de stad en z’n bewoners, iedereen van poëzie. Antwerpen is een multiculturele stad en op deze manier tracht men meerdere dichters te betrekken, waaronder jong en nieuw talent. Zo bieden zij een verscheidenheid aan stijlen en genres. Wie stadsdichter wil worden moet wel in de stad Antwerpen wonen. Iedereen die zich kandidaat wou stellen kon tot de Gedichtendag op 27 januari 2022 zijn of haar CV opsturen, samen met een gedicht waarin zij hun liefde voor Antwerpen uitdrukte.

Sinds de Gedichtendag in 2013 is de Botanische Tuin in Antwerpen ook uitgeroepen tot Tuin der Poëten.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Sensoa & Sciensano beantwoorden onze vragen over ‘Wereldaidsdag’ op 1/12