Een nieuwe stap in het najagen van mijn kinderdroom!

Aan alle mooie liedjes komt een einde, een cliché, maar in het geval van mijn stage is dat zeker de waarheid. Ik was twee maanden lang stagiair bij Sporthouse Group, waar ik werd ingezet op de redactie sociale media van Play Sports. Een ervaring om te koesteren!

Mijn eerste dag

Het voelde eigenlijk niet echt aan als een eerste dag, aangezien ik tijdens mijn opleiding al in aanraking kwam met Sporthouse Group en Play Sports. Toch ging ik met bepaalde zenuwen richting Vilvoorde en was ik blij dat ik effectief aan die stage kon beginnen. Ik keek er echt enorm naar uit om het beste van mezelf te geven, want dit was een stage waar ik goed en lang over had nagedacht.

Mijn eerste dag was meteen een voltreffer. Ik voelde dat het een leuke groep collega’s was, waarin ze de stagiairs echt betrekken. Mijn sportkennis en enthousiasme werden dan ook goed onthaald! Het was ook een dag die volledig in het teken stond van mijn eerste publicatie… .

Mijn eerste publicatie

Kevin De Bruyne had net een masterclass domineren achter de rug tegen Liverpool.  Play Sports bezit de rechten van de Premier League en natuurlijk moesten we die fantastische prestatie onder de loep leggen. Ik bekeek de hele wedstrijd opnieuw en haalde al z’n balcontacten eruit, nadien maakte ik een leuke montage die dan op Instagram, Twitter en Facebook verspreid werd. De toon was gezet.

Play Sports op Twitter: “Een absolute masterclass van KDB! 😯👏 https://t.co/FoEqqZddy0” / Twitter

Een bijzondere ontmoeting

Elke ontmoeting is voor mij bijzonder. Dat klinkt raar en overdreven, maar ik probeer altijd van iedereen iets op te steken. Zeker in de sector waar ik graag zou willen werken. De ontmoetingen met enkele schermgezichten van Play Sports zoals Bram Lambert en Dennis Xhaët staken er wel boven uit. Mijn droomjob is het presenteren van programma’s, voorbeschouwingen, … m.b.t. sport. Dan is het meer dan logisch dat dat mensen zijn waar je naar opkijkt!

Veel geleerd

Uiteraard heb ik ontzettend veel geleerd: van hoe een redactie werkt in de praktijk tot nieuwe montagetechnieken. Ik besef nu ook echt dat ik wil werken in de sportmedia. Dat wist ik al heel lang, maar mijn stage heeft dat alleen maar bevestigd. Sinds ik een klein ventje was, wou ik dit al. Kinderdromen najagen, wat een leven! De vrijheid die ik kreeg bij mijn stage maakte het helemaal af. Zo kon ik ook al eens met m’n hoofd tegen de muur lopen… .

Oeps foutje

De supporters van Frankfurt lieten een enorme indruk na in De Europa League, dat wou ik in de kijker zetten. Ik kreeg opnieuw alle vrijheid voor de uitwerking van mijn post. Het resultaat was niet denderend, maar ik kreeg feedback en sturing van de redactieleden. Zo maakte ik er uiteindelijk nog iets leuks van. Niemand nam mij iets kwalijk en ik apprecieerde het ook dat ik die fouten mocht maken. Dat motiveert me om beter te worden in wat ik doe.

Anekdote: maagje vol tijdens Sports Late Night

Ik moest vaak ’s avonds werken, als er sport live uitgezonden wordt op onze kanalen. Soms ben je zo ‘in the zone’ dat je dan vergeet te eten. Plots was het half elf ’s avonds en begon mijn maag te knorren. Ik ging kijken of er nog overschot was van de traiteur. En ja hoor, er was nog meer dan genoeg. Ik moest nog wat afwerken en at zoals gewoonlijk achter mijn bureau. Maar toen ik mijn bord terug naar de keuken ging brengen, kreeg ik plots een bericht toegestuurd. Ik was namelijk zeer opvallend met mijn bord in beeld gekomen op de achtergrond tijdens de live-opname van Sports Late Night. Gelukkig heeft de presentator van dienst Gilles De Coster het nooit geweten 😉!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Veel mensen zijn egoïstisch deze periode”