Code Van Coppens Unlocked

Escape room Code van Coppens Unlocked in Antwerpen is nu al bijna volgeboekt

De Code van Coppens Unlocked is nu al een knalsucces. De broertjes Coppens hebben de deuren van hun nieuwe escape room in de Antwerpse Stadsfeestzaal nog niet geopend, maar de stormloop op tickets is al begonnen. Escape games zijn populairder dan ooit: ‘We willen allemaal wel eens ontsnappen aan de wereld’, vertelt escaperoomfan Joeri Jacobs. 

Van 29 oktober tot en met 11 december kan het grote publiek zelf proberen te ontsnappen uit de fantasiewereld van Staf en Mathias Coppens. Wie graag wil deelnemen aan de Code van Coppens Unlocked moet er snel bij zijn, want de tickets zijn nu al bijna uitverkocht.  

En dat is niet toevallig. Escape rooms worden steeds populairder. Dat weet ook liefhebber Joeri Jacobs. ‘Momenteel zijn er een 100 à 150-tal escape rooms in ons land. In 2019 waren dat er nog geen 50.’ Volgens Joeri zal dat aantal steeds blijven groeien. ‘Een escape game is iets unieks. Als je het spel een keer hebt gespeeld, ken je de oplossingen van alle raadsels en kan je het niet nog eens spelen. Daarom moet er telkens iets nieuws komen’.  

Escape games zijn zelfs zo populair dat er ook kampioenschappen georganiseerd worden. ‘Ik heb aan de vorige editie van het Red Bull Escape Room World Championship deelgenomen. Tijdens die wedstrijd nemen verschillende teams, bestaande uit landgenoten, het tegen elkaar op. Van de 5.000 ingeschreven ploegen mochten er uiteindelijk 50 deelnemen. Samen met mijn team heb ik de bronzen medaille behaald.’ 

De term ‘escape room’ komt van het Engelse ‘to escape’, ontsnappen, maar het is niet ‘het letterlijk ontsnappen uit’ wat escape games zo populair maakt. Dat heeft te maken met onze drang naar escapisme. ‘Net als een videogame, een film of een goed boek brengt een escape room je in een andere wereld. We worden even niet geconfronteerd met onze problemen en de harde realiteit van het leven. We bevinden ons in een fantasiewereld en dat geeft een kick. Bovendien stap je tijdens een escape game letterlijk die andere wereld binnen en ben jij het zelf die de handelingen uitvoert in plaats van een personage. Je voelt je als het ware een echte held.’  

En dat is precies het effect dat de Code van Coppens Unlocked wil creëren. Bezoekers hebben er de keuze uit de ‘Mathias’ of ‘Staf’ room. In teams van vier tot zes personen worden ze 50 minuten lang getrakteerd op wetenschappelijke experimenten, puzzels en raadsels. Tickets kosten 20 euro per persoon en zijn beschikbaar via https://mathiasenstaf.cvcunlocked.tickets.vtm.be/.  

Ook escaperoombouwer Nathan Hermans vertelt over het succes van de Code van Coppens Unlocked. Beluister hier het audiofragment.

Auteurs: Lana Van hoof & Marie Duvivier

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Onlineconcerten als alternatief: “We hebben muziek nodig”