Poedel in salon

Burpindale Palace palmt Paleis aan de Meir in

“Wij willen dat de mensen hier vrij ronddwalen en het paleis ontdekken” Dit was het uitgangspunt van Erik Vernieuwe, set designer/food stylist en deel van BURP. BURP stelt van 11 november tot 15 januari hun excentrieke tentoonstelling Burpindale Palace voor in het Paleis op de Meir.  

Paleis wordt surrealistische omgeving

Hoewel Napoleon nooit echt verbleven heeft in het paleis, laat hij toch een grote invloed achter op de expo. Het voormalige fumoirsalon of rooksalon werd in het thema ondergedompeld door een bijzettafel in Empirestijl met daarop een bloemenpoedel

In oktober was het Paleis op de Meir nog bezet voor de feeërieke bloemenexpo Floraliën, vanaf midden november palmt Burpindale Palace de salons van het prachtige pand in. Een surrealistische mix van foodfotografie met een historische toets. Elk salon op de bovenverdieping kreeg een eigen identiteit. Zo is een van de salons helemaal omgetoverd tot een ruimte met keramieken kattenbeeldjes omdat Napoleons Josephiné vrouw van katten hield.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Haat-liefdeverhouding met televisie”