Foto stad Antwerpen

Stad Antwerpen helpt ondernemers in hun strijd met openstaande vacatures

Hoe pak je als ondernemer de paradox aan dat je enerzijds je vacatures niet ingevuld krijgt en dat er anderzijds blijkbaar mensen zijn die moeilijk aan een job geraken? Inclusief ondernemerschap biedt een deel van de oplossing. De stad Antwerpen inspireert en motiveert met een netwerkevent en een campagne, “Wie breder zoekt die beter vindt”. 

Afgelopen woensdag, op 9 oktober, kwamen ondernemers samen in zaal Horta. Daar kregen ze tips, informatie en oefeningen hoe ze hun vacatures beter ingevuld krijgen via inclusief ondernemerschap.  

Meer dan 100 bedrijven maken gebruik van het traject dat de stad Antwerpen aanbiedt, waar ze persoonlijke begeleiding krijgen om moeilijk invulbare vacatures toch ingevuld krijgen. Dit traject heeft in de nieuwe campagne de naam “wie breder zoekt die beter vindt” gekregen. Met de campagne wil de stad de ondernemers onderdompelen in het inclusieve ondernemerschap met persoonlijke begeleiding, tips en getuigenissen. Daarnaast worden geëngageerde ondernemers in contact gebracht met partnerorganisaties, taalcoaches, workshops en speciale bootcamps. Tijdens het netwerkevenement in zaal Horta kregen verschillende ondernemers de kans om nog verder contacten te leggen.  

De stad Antwerpen plakt de naam ‘talentvinders’ op inclusieve ondernemingen. Dit zijn zelfstandigen die niet bij de pakken blijven zitten en hun personeelskrapte proberen op te lossen door zo breed mogelijk te zoeken. Zo zet een inclusieve onderneming in op diversiteit en ziet ze potentieel in elk soort werknemer. Maatregelen die bedrijven nemen, zijn onder meer het verlagen van de vacaturedrempel, kijken naar de samenwerking met scholen of met sociale economiebedrijven. Een andere mogelijkheid is meer automatiseren, zodat het werk haalbaar blijft.  

Eline De Munck is oprichtster van het gerenommeerde brillenmerk ‘Odette Lunettes’ en is heel blij met de samenwerking die de Stad biedt. Ze heeft er met Soureyato een gedreven werk-ervaringsstagiaire bij. 

“We werden door de stad Antwerpen heel goed begeleid bij de zoektocht naar een nieuwe werkkracht; de stad hielp ons bijvoorbeeld bij het opstellen van een specifiek profiel. We zijn heel blij met onze werk-ervaringsstagiaire Soureyato, het doet ons deugd dat ze hier zo graag is. Daarnaast vinden we het belangrijk om inclusief te werken, niet alleen met werknemers maar ook met leveranciers en klanten.”  

Ook andere ondernemers reageren enthousiast. In een tijd waarin ze enerzijds geconfronteerd worden met moeilijk in te vullen vacatures, en waarin er anderzijds profielen zijn die moeilijk werk vinden, is de helpende hand van de stad welkom.  

©foto stad Antwerpen

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Ventilatie in scholen