The Crown

Emma Van Avermaet: “Er komt steeds meer begrip voor koningshuizen”

Ongeveer 70% van de Britse bevolking kijkt positief naar King Charles als nieuwe koning van het Verenigd Koninkrijk. Voor zijn troonsbestijging was dit maar 50%. Dat blijkt uit peilingen van The Guardian. Hoe komt het dat leden van koningshuizen steeds populairder worden? En spelen series zoals ‘The Crown’ hierbij een rol?  

Studente Emma Van Avermaet bingewatchte ‘The Crown’ en beaamt dat de serie haar interesse voor koningshuizen heeft gewekt: “Ik vind een koningshuis sowieso iets interessant”, vertelt Emma op Radio crAP. “Ze zijn enorm afgeschermd van de wereld en mensen weten eigenlijk niet wat daarbinnen allemaal gebeurt. Door ‘The Crown’ ken ik het verhaal van het Britse koningshuis, dat heeft mijn interesse in koninklijke families gewekt. Ik zou nu graag meer willen weten over ons Belgisch koningshuis.”  

Een Belgische versie van ‘The Crown’ juicht Emma dus alleen maar toe. Vooral de menselijke verhalen die de leden van de koninklijke familie met zich meedragen, trekken haar aan in de serie: “Je wordt meegezogen in de emoties van de leden van de koninklijke familie achter gesloten deuren. Die emoties en verhalen krijg je normaal gezien nooit te zien. Stel dat er een Belgische versie van ‘The Crown’ zou komen, zou je bijvoorbeeld kunnen leren over de moeilijke jeugd van koning Filip. Dat speelt in op de emoties van de kijker.” 

Voor Emma is het positieve effect van series als ‘The Crown’ dus bewezen: “Er komt steeds meer begrip voor koningshuizen. Mensen weten nu wat er zich achter gesloten deuren afspeelt. Dat heeft een effect op hoe ze naar de koninklijke familie kijken. Vaak in positieve zin.” 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
ophangen poster Pink Screens
Queer filmfestival ‘Pink Screens’ opent de deuren in Brussel