Foto Waterbus

Waterbus schaft spitsuurboot af, honderden reizigers in de kou

Via een droge mededeling op hun website maakte de Waterbus bekend dat de boot van 08:10u van Kruibeke naar Antwerpen wordt afgeschaft. Sindsdien moeten de reizigers van die boot, die altijd goed gevuld was, op zoek naar een andere manier om op hun werk te geraken. Bovendien trok Waterbus de tarieven op. 

Dirk Vermeiren, woordvoerder van schepen van Mobiliteit in Antwerpen Koen Kennis (N-VA): “De Waterbus is geen initiatief van stad Antwerpen. Maar wij zijn wel vragende partij. De boot heeft op relatief korte termijn zijn dienst al enorm goed bewezen.”

Peter Van Camp, woordvoerder van agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust van de Vlaamse Overheid, dat de Waterbus beheert, bevestigt dat de afvaart van de Waterbus vanuit Kruibeke om 08.10 vlak voor de zomer is afgeschaft. “We betreuren het ongemak, maar hopen deze dienst in de toekomst opnieuw in te voeren.”

Lees verder onder de video

“Op 1 augustus 2022 zijn de losse tickets van de Waterbus inderdaad duurder geworden, ” aldus woordvoerder Van Camp van het agentschap Maritieme Dienstverlening. “De jaarabonnementen bleven onveranderd, de maandelijkse abonnementen stegen maar licht in prijs. Het was de eerste prijswijziging sinds de Waterbus in 2017 in gebruik is genomen. De prijsstijging was onvermijdelijk door de hogere brandstofprijzen en de inflatie.”

Auteurs | Lotte Foubert, Tiber De Wilde

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Dansen voor De Warmste Week