Belgische darters doen gooi naar wereldtitel

Drie Belgen Kim Huybrechts, Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker namen donderdag 15 december deel aan het dertigste wereldkampioenschap Darts in het Alexandra Palace in Londen. Hun doel is te schitteren op het allerhoogste niveau. Dartscommentator Matthias De Vlieger schetst zijn verwachtingen en weegt de kansen af van de Belgische deelnemers.

Vrijdagnamiddag beet Kim Huybrechts de spits af voor de Belgen op het WK, waar hij voor een twaalfde keer aan deelneemt. Hij speelde tegen de Zuid-Afrikaan Grant Sampson en ging vlot door naar de volgende ronde. Huybrechts probeert beter te doen dan de kwartfinale die hij bereikte in 2012, al zal dit niet makkelijk zijn. In de vierde ronde kan hij uitkomen tegen uittredend wereldkampioen Peter Wright. Deze nacht begint Van Den Bergh aan zijn WK tegen de Filippijn Lourence Ilagan. Van Den Bergh beleeft een moeilijke periode met mindere resultaten. Een periode die hij achter zich wil laten met een goed resultaat op het WK.

Matthias De Vlieger deelt zijn favorieten en blikt vooruit op de Belgen. “Het is niet meteen het beste jaar van de nummer 1 Gerwyn Price, maar hij is een speler die er staat op de momenten dat hij er moet staan. Hij zit in hetzelfde deel van de groep als Michael Smith. Ik vermoed dat één van deze personen finalist zal worden samen met Michael Van Gerwen. Kim Huybrechts zit in het gedeelte waar Peter Wright zich bevindt. Het kan dus zijn dat hij in het derde duel tegen de uittredende wereldkampioen moet spelen. Een moeilijke klus maar waarom niet geloven in Kim Huybrechts die de kwartfinale bereikt?”

Dinsdag 3 januari is de nieuwe wereldkampioen bekend. De winnaar krijgt een cheque van 500.000 pond, ofwel 582.500 euro.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
100 jaar oude sterrenwacht heropent in het centrum van Antwerpen: ’Veel mensen weten niet wat je kan zien door een sterrenkijker’