Antwerp klaart de klus tegen tienkoppig Eupen

Antwerp won zonder al te veel moeite met 2-0 van KAS Eupen. De nummer 14 in het klassement begon gedreven en met veel inzet, maar moest mede door een rode kaart voor Besille zijn meerdere erkennen in een efficiënt Antwerp. “Over de uitvoering en het spel kan ik niet tevreden zijn”, was trainer Mark van Bommel kritisch na de wedstrijd.

Kantelpunt op het halfuur

Antwerp stond voor een eerste “eenvoudigere” wedstrijd in enkele weken: Eupen thuis. Toch moest het oppassen, want Eupen slaagde erin reeds drie matchen ongeslagen te blijven. Zo speelde het gelijk tegen Genk, Westerlo en won het in extremis van KV Mechelen.

Dat Eupen in de goede flow zat, was te zien in de beginfase. Ze kwamen hoog storen, wonnen enkele duels en creëerden enkele halve kansen. Terwijl The Great Old vanuit balbezit vaak de lange bal moest versturen naar de lopende mensen, omdat Eupen gewoonweg solide stond te verdedigen.

Gaandeweg stak Antwerp met Ekkelenkamp en Vermeeren enkele keren de neus aan het venster, maar de echte kansen bleven uit. Tot iets na het halfuur.

(Lees verder onder de foto)

Verwaarloosbare tweede helft

Na een doelpoging van Keita op de lat, werd Gyrano Kerk bij de rebound in de rug geduwd door een verdediger van de Panda’s. In eerste instantie reageerde scheidsrechter Wim Smet niet, maar hij werd teruggeroepen door de VAR. Het resultaat: strafschop voor Antwerp en rood voor Besille. Janssen trapte de penalty feilloos binnen. Nog voor de rust kon Antwerp de match in een beslissende plooi leggen door een doelpunt van Jurgen Ekkelenkamp. Hij trapte een gekraakt schot van Ritchie De Laet netjes in doel.

De tweede helft was verwaarloosbaar. Eupen probeerde enkele keren snedig te counteren, maar slaagde er nooit in de Antwerpse verdediging te ontwrichten. Terwijl Antwerp zelf alle moeite van de wereld had om kansen te creëren.

Vermeeren, De Laet en Alderweireld pakten alle drie geel, waardoor die twee laatste respectievelijk twee en één wedstrijd(en) geschorst zijn. Aan Mark van Bommel dus om een oplossing te vinden, en ook de opnieuw speelgerechtigde Calvin Stengs in de ploeg te passen tegen OHL volgende speeldag.

Bekijk de reacties van hoofdcoach Mark van Bommel en spits Vincent Janssen:

Mark van Bommel over de prestatie van zijn ploeg:

Vincent Janssen over de motivatie tegen kleinere ploegen:

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Brussels way to deal with multiculturalism